Költségvetés

3 órája

Döntöttek, hogy mire költik a plusz pénzt Békéscsabán

A korábban tervezettnél több pénzt fordítanak városüzemeltetési feladatokra Békéscsabán – jelentette be a minap, a városi közgyűlést követő sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester.

Licska Balázs

A városi közgyűlés legutóbbi ülésén szóba került az önkormányzat első féléves gazdálkodása – a tervezett bevételek 88 százaléka, a várt kiadások 72 százaléka teljesült hat hónap alatt –, majd a grémium módosította Békéscsaba idei költségvetését. Mintegy 400 millió forinttal növelték meg, így jelenleg a város költségvetésének főösszege 29,7 milliárd forintot tesz ki.

Szarvas Péter, Békéscsaba, költségvetés, módosítás
Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy városüzemeltetési feladatokra több pénzt tudnak fordítani. Fotó: Beol-archív

Szarvas Péter polgármester elmondta, fontos feladatokra tudnak forrást biztosítani. A városgazdálkodási kft. számára 82 millió forintot adnak – útpadkák, járdák, kerékpárutak, parkolók, csatornák karbantartására, fás szárú növények gondozására –, de annyi munka adódik, hogy biztosan kell további összeget is szánni ilyen célokra.

Emellett a háziorvosok támogatására további 11,5 millió forintot fordítanak – kiemelte, hogy minden praxis be van töltve –, illetve az intézményi céltartalék összegét is növelték 10 millió forinttal. Ebből a pénzből lehet fedezni az intézményeknél műszaki hibák esetében a javításokat, legyen szó akár a kazánról, akár a kerítésről, akár a bölcsődei, óvodai udvari játékokról.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában