Nem csak kerékpározás

2024.10.10. 07:07

Jó pontszámot kaptak a Békési kastélyok bringás vándortáborok

A nyári időszakban, összesen 22 turnus során mintegy félezer diák fedezte fel kerékpározva a békési tájat. Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy a Békési kastélyok bringás vándortáborokat a minap értékelték Békéscsabán. Úgy véli, a térség egyre népszerűbb a kerékpáros turisták körében, aminek haszonélvezői lehetnek a vendéglátó- és szálláshelyek, az attrakciók.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (Maketusz) közösen szervezték meg nyáron a Békési kastélyok bringás vándortáborokat. Összesen 22 turnust tartottak, azok során mintegy félezer diák fedezte fel kísérőikkel együtt a békési tájat, a hét nap alatt közel 300 kilométert tekerve.

békési kastélyok, kerékpáros, vándortábor
A napokban értékelték a Békési kastélyok kerékpáros vándortáborokat Békéscsabán. Fotó: Erdei-Kovács Zsolt/Beol-archív

Értékelték a Békési kastélyok bringás vándortáborokat

A napokban Békéscsabán értékelték a Békési kastélyok kerékpáros vándortáborokat, a túrakísérőkkel, a partnerekkel – így szálláshelyekkel, vendéglátóhelyekkel, attrakciók működtetőivel – közösen. Készül egy összegzés, és az alapján dől el, hogy jövőre hol szerveznek bringás vándortáborokat.

Úgy véli: tavalyhoz hasonlóan a Békési kastélyok vándortáborok idén is sikeresek voltak. Kiemelte, hogy minden nap tudtak a fiataloknak olyan programot kínálni, ami nem csak a kerékpározásról szólt, így valóban élményekkel gazdagodva térhettek haza. Hangsúlyozta azt is, hogy az előző évhez képest most bejött a túra útvonalába a nyáron átadott, felújított geszti Tisza-kastély.

Egyre népszerűbb a kerékpáros turisták körében a térség

A 2023-ban Az év kerékpárútjának választott Wenckheim turista- és kerékpárútnak számos hozadéka van – folytatta. Nemcsak a Békési kastélyok bringás vándortáborokat említette, hanem azt is, hogy egynapos bringás osztálykirándulásokat szerveznek, illetve azt, hogy egy túrakísérő-csapat állt össze, amelynek tagjai önállóan is tartanak például a Maketusz felhívására Tekerj a zöldbe! kerékpártúrákat.

Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke szerint sikeresek voltak az idei Békési kastélyok bringás vándortáborok. Fotó: MW

Ez is jelzi, hogy egy beruházás miként tud további energiákat mozgósítani – hangsúlyozta. Hozzáfűzte, egyre inkább képesek ezekkel a programokkal kiszolgálni a kerékpáros turistákat, akik között egyre népszerűbb a térség, és ennek haszonélvezői a helyi vendéglátó- és szálláshelyek, attrakciók. Olyan településekre is eljutnak kerékpáros turisták, ahol eddig ez nem volt jellemző.

További fejlesztésekre van szükség

Ugyanakkor folytatni kell a fejlesztéseket is – ecsetelte. Jelezte, hogy további turisztikai célú kerékpárutakat kell építeni, és elsődlegesen ezek mentén kell bővíteni a szolgáltatások körét. Így remélhető, hogy az érdeklődés továbbra is fennmarad, sőt fokozódik a térség iránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában