Kirakodóvásár

4 órája

Megsokszorozódott Csorvás lakossága az idei búcsúra

A városban a legtöbbeket megmozgató esemény a búcsú, amely idén október 20-ra esik. A csorvási Nagy Szent Teréz katolikus templom védőszentje Avillai Szent Teréz, ezért tartják minden esztendőben a Teréz napot követő vasárnap a búcsút (a templomban délelőtt megtartott misén is a szokásosnál lényegesen többen voltak), amely a térség legnagyobb és az évben az utolsók közé tartozó ilyen esemény.

Gajdács Pál

Ezidőtájt már napokkal korábban megtelik vásárosokkal, céllövöldésekkel, körhintásokkal, ugrálóvárasokkal és persze cukorkaárusokkal a 47-es főút melletti piactér. A csorvási búcsún különösen nagy volt a forgalom a hintáknál, a nagy adrenalin löketet adó hinta az Extreme-nél sorban álltak – főleg a fiatalabb korosztály képviselői.

Csorvás, búcsú, Szent Teréz
A hintákon nagy volt forgalom a csorvási búcsún. A szerző felvétele

A csorvási búcsú országos hírű, ilyenkor gyakorlatilag megháromszorozódik a település lélekszáma, a rokonok leginkább ekkor látogatják meg a hozzátartozóikat.

Több ezren látogattak el a csorvási búcsúra

A napsütéses, kellemes idő kedvezett a szórakozni vágyóknak és persze az árusoknak, hintásoknak is, délután már egy gombostűt nem lehetett leejteni, nagy tömeg hömpölygött a Bajcsy-Zsilinszky, Tompa Mihály, Kossuth Lajos utcákban. Nagy népszerűségnek örvendtek a cukorkaárusok, felbukkant egy-egy a régi időket idéző vattacukoráru is, de a büféknél is egész nap telt ház volt. A hinták még sötétedés után sem pihentek, voltak olyanok, akik sokadszorra is felültek kedvencükre.

A napsütéses, kellemes idő kedvezett a szórakozni vágyóknak. A szerző felvétele

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában