Megduplázzák az összeget

2 órája

A Csabai Kolbászfesztivál PET-palackok gyűjtésével támogatja a kórházat

A Csabai Kolbászfesztivál 2024-ben ismét egy különleges kezdeményezéssel áll elő. A Csabai Kolbászfesztivál látogatói két kiemelt gyűjtőpontot találnak majd a helyszínen, a CsabaParkban október 24–27. között. Itt PET-palackjaikat bedobhatják egy jó cél érdekében.

Nyemcsok László

Hégelyné Győrfi Ilona, a Csabai Kolbászfesztivál programigazgatója kiemelte, a gyűjtött műanyagokból befolyó összeg teljes egészében a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályának javát szolgálja. A programigazgató elmondta, a fesztivál még ennél is többre vállalkozik: a befolyt összeget megduplázza.

Csabai Kolbászfesztivál, palack, összegyűjt, PET-palack
A Csabai Kolbászfesztiválon összegyűjtött műanyagokból befolyó összeg teljes egészében a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályának javát szolgálja.  Illusztráció/Shutterstock

A Csabai Kolbászfesztivál a helyi közösséget is támogatja

Hégelyné Győrfi Ilona kitért arra, a rendezvény évről évre nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek kínál felejthetetlen élményeket, hanem fontos szerepet játszik a helyi közösség támogatásában is.

Az idei PET-palack adománygyűjtési akció pedig különleges jelentőséggel bír, hiszen nemcsak a környezetvédelmet helyezi előtérbe, hanem az egyik legfontosabb helyi intézményt, a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályát is támogatja – hangsúlyozta a programigazgató. – Minden egyes bedobott palackkal a látogatók hozzájárulnak a fiatal betegek gyógyulásához szükséges eszközök és felszerelések beszerzéséhez.

Egyetlen palackkal is részesei lehetnek a nemes célnak

– Fontos számunkra, hogy ne csak egy rendezvény legyünk, hanem olyan esemény, amely pozitív hatással van a közösségre – emelte ki Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató. – A PET-palack gyűjtési akcióval két célt is elérünk egyszerre: támogatjuk a kórház gyermekosztályát, és egyúttal a környezetvédelem mellett is elkötelezzük magunkat.

A fesztivál ideje alatt mindenki, aki akár egyetlen palackot is bedob a gyűjtőpontokra, részese lehet ennek a nemes célnak. A szervezők különösen büszkék arra, hogy a befolyt összeget megduplázzák, így még nagyobb támogatást nyújthatnak a Békés Vármegyei Központi Kórház adománygyűjtésben.

Az adománygyűjtési akció egy igazi közösségi összefogás szimbóluma

A Csabai Kolbászfesztivál szervezői bíznak benne, hogy ez az új kezdeményezés még több látogatót ösztönöz arra, hogy egy jó ügy érdekében aktívan részt vegyenek az adománygyűjtésben.

Ahogy Hégelyné Győrfi Ilona fogalmazott, az adománygyűjtési akció nemcsak egy újabb programpont a sok közül, hanem egy igazi közösségi összefogás szimbóluma.

Hallgasd meg podcastunkat is!

Stúdiónk vendége Kocsis Márk 24 éves gádorosi hentesmester volt. Az október 24-27. közötti Csabai Kolbászfesztivál felvezető rendezvényét, a nemzetközi szárazkolbászversenyt a gádorosi fiatalember nyerte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában