Csabai Garabonciás Napok

2 órája

Diákpolgármester választás Békéscsabán: a Zwack jelöltje, Lukoviczki Máté vehette át a város kulcsát – galériával, videóval

A Zwack jelöltje, Lukoviczki Máté nyerte az idei diákpolgármester-választást a 32. Csabai Garabonciás Napokon. A Csabagyöngye Kulturális Központban tartott csütörtöki zárórendezvényen az is kiderült, hogy kik segítik majd alpolgármesterként az új diákpolgármester munkáját.

Vincze Attila

A szokásokhoz híven ezúttal is hatalmas diáksereg gyűlt össze csütörtök este a Csabagyöngye Kulturális Központ nagytermében, hogy kiderüljön, ki veheti át a mandátumot Hajdú Jánostól, a Vízmű leköszönő diákpolgármesterétől, valamint a város kulcsát Békéscsaba polgármesterétől. 

diákpolgármester,választás,eredményhirdetés,Békéscsaba,Garabonciiás Napok, Lukoviczki máté,Szarvas Péter
Lukoviczki Máté, a Zwack jelöltje vehette át a város kulcsát Szarvas Péter polgármesterétől, így egy évig ő lesz Békéscsaba diákpolgármestere.
Fotó: Bencsik Ádám

Így alakult az idei diákpolgármester-választás eredménye Békéscsabán

A végeredményt este 20 óra után ismertették a helyszínen. A 32. Csabai Garabonciás Napok hetedik helyezettje az Andrássy jelöltje, Pojendán Áron lett. Hatodik helyen végzett a Trefort jelöltje, Petrovszki Gergő. Az ötödik helyet szerezte meg a Belvár jelöltje, Fábián Áron, a negyedik pozíciót pedig a Gészi jelöltje, Biró Bendegúz kaparintotta meg. Harmadik helyen zárt a BEG jelöltje, Gábor Tibor Dominik, míg másodiknak a Közgé jelöltjét, Gellért Milánt választották meg, így ők ketten lettek idén a város diák-alpolgármesterei. A nyertes, vagyis a diákpolgármester ezúttal a Zwack jelöltje, Lukoviczki Máté lett.

Lukoviczki Máté, a Zwack jelöltje vehette át a város kulcsát Szarvas Pétertől

Lukoviczki Máté az eredményhirdetés után meghatottságában annyit mondott, hogy ezt ma este még biztos nem tudja feldolgozni, majd átvette a város kulcsát Szarvas Péter polgármestertől, így egy évig a Zwack jelöltje lesz Békéscsaba diákpolgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában