Vöröskeresztesek

2 órája

Beállnak a segítőkész kaszaperiek minden jó ügy mellé

A kaszaperiek aktívak, ha embertársaikon kell segíteni. Önzetlen véradóik évente többször is nyújtják karjukat. A vöröskeresztesek önkéntesekkel is együtt dolgoznak.

Csete Ilona

Kaszaperiek a gyulai sétán. E jó ügy mellé is felsorakoznak évente. Fotó: BMH

Megpillantottuk a kaszaperi asszonyokat Gyulán, a 13. alkalommal megrendezett Hídi sétán. Kis csapatukkal csatlakoztak azokhoz, akik jelenlétükkel is segítik a Magyar Vöröskereszt Békés vármegyei szervezetének munkáját, és felhívják a figyelmet az emlőrák szűrésének, megelőzésének fontosságára, a mellrák elleni küzdelemre.

A kaszaperi vöröskeresztes szervezet vezetője Virág Magdolna. Hírportálunk érdeklődésére elmesélte, évente ötször hirdetik meg a faluban a véradást. Legutóbb, a falunapnak is aktív résztvevői voltak, szűréseket biztosítottak a lakosoknak, miközben köszöntötték százszoros véradójukat, Kósa Györgyöt.

– Hajdan nagy élet volt a mi civil közösségünkben, ám a világjárvány mindent megváltoztatott. Voltak évtizedeken át báli mulatságaink, ahol méltó módon megköszönhettük véradóink, segítőink munkáját. Ma már a véradásainkon megvendégeljük őket és ott mondunk mindannyiuknak köszönetet. A kaszaperiek önzetlen segítségnyújtásáról elismeréssel szólhatok. Van, akik családostól (apa, anya, felnőtt gyermekeik) érkeznek vért adni. Így a fiatalokra átöröklődik e nemes cselekedet – sorolta a véradószervező.

A tevékenységük része volt idén a nyári ruhagyűjtés, nagy sikerrel lebonyolították, kiosztották, majd egy másik településnek is juttattak a gyűjtött ruhaneműkből. A Hídi sétához évekkel ezelőtt csatlakoztak, hogy a figyelemfelhívás részeseiként a kaszaperieket képviseljék.


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában