Pánczél Imre EGYMI

3 órája

Mosoly-sziget intézményi játszóteret avattak - galériával

Felavatták a három részből álló Mosoly-sziget – intézményi játszóteret szerdán délelőtt a gyulai Pánczél Imre EGYMI-ben. A Mosoly-sziget játszótér biztosítja a megfelelő mozgási és készségfejlesztési lehetőségeket az óvodás és iskolás gyermekek számára.

Papp Gábor

Poptyilikán Anikó, a gyulai Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény főigazgatója elmondta, a szerdai nap ünnep volt, hiszen egy szépen felújított, és új óvodai játékokkal kiegészített Mosoly-sziget játszótérrel lett gazdagabb az intézmény.

Mosoly-sziget
Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Alt Norbert, Gyula alpolgármestere és Poptyilikán Anikó, a gyulai Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény főigazgatója adták át a három részből álló Mosoly-sziget – intézményi játszóteret

Mosoly-sziget: kis mesebirodalom született

– Egy évvel ezelőtt tagintézményből önálló intézménnyé váltunk, és az elmúlt egy esztendő alatt rengeteg fejlesztés történt az iskolában a fenntartó Gyulai Tankerületi Központnak köszönhetően – tette hozzá Poptyilikán Anikó. Kiemelte, fontos, hogy a gyerekek úgy játszhassanak, hogy biztonságban találhassák meg maguknak a mozgás örömét. Hozzátette, a fejlesztésnek köszönhetően valódi kis mesebirodalom jött létre, ami megfelel a mai kor követelményeinek is. A beruházás a Gyulai Tankerületi Központ 16 millió forintos,  a gyulai önkormányzat által biztosított 300 ezer forintos támogatás és az intézmény jótékonysági programjának 350 ezer forintos bevételéből készült el.

Több fejlesztés valósult meg

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, az iskola tavaly szeptember 1-től működik a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában, immáron múltjához, hagyományaihoz és eredményeihez méltón, önálló intézményként. Szólt arról, hogy a mögöttünk hagyott tanév során több fejlesztést is megvalósítottak az intézményben. Felújították a korábban részlegesen lezárt autista házat, megkezdték a villamoshálózat korszerűsítését, a fényforrások energiatakarékos Led-izzókra cserélését, illetve kialakítottak egy szabványoknak megfelelő, teljesen új mozgáskorlátozott vizesblokkot. Ezek a beruházások összesen több mint 51 millió forintból valósultak meg.

Teleki-Szávai Krisztina kitért arra, hogy tavasszal kezdődtek meg a két iskolaudvaron és az óvodaudvaron a tereprendezési munkálatok, valamint a játszóeszközök esési tereinek kialakítási munkálatai. A meglévő kültéri játékok közül többet felújítottak, szabványosítottak, és 10 új eszközzel is gyarapodott a játéktér.

 

Igazi értékek, valódi közösség

Alt Norbert, Gyula alpolgármestere hangsúlyozta, az intézményben dolgozók valódi értékeket képviselnek, valódi közösséget alkotnak. Mint mondta, ez az egyik alapfeltétele a sikeres munkának. Hozzátette, emellett az intézményben elkezdődtek a beruházások, az infrastruktúra, a környezet és a közösségi terek fejlesztései. 

Az eseményen színvonalas műsort adtak az intézménybe járó gyerekek, és az eseményt táncház is színesítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában