Társulási tanács

2 órája

Régi-új elnököt választottak a sarkadi kistérségben

Ismét dr. Mokán Istvánt, Sarkad polgármesterét választották meg a Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának elnökévé – ismertették Sarkad Facebook-oldalán. A Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa nemrég tartotta alakuló ülését, amelyen az elnök mellett az elnökhelyettesről, valamint a pénzügyi bizottság összetételéről ugyancsak döntöttek.

Licska Balázs

A vonatkozó jogszabály alapján 20 éve, 2004-ben hozták létre a Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulást a Sarkadi kistérség, azaz a Sarkadi járás 11 településének – Sarkad, Biharugra, Geszt, Körösnagyharsány, Kötegyán, Méhkerék, Mezőgyán, Okány, Sarkadkeresztúr, Újszalonta és Zsadány - önkéntes elhatározása alapján, a kistérség összehangolt fejlesztése, az önkormányzati közszolgáltatások színvonalának emelése érdekében – írták Sarkad Facebook-oldalán.

Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás, választás, elnök
Nemrég tartotta alakuló ülését a Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa, amelyen dr. Mokán István választották meg ismét elnöknek. Fotó: Sarkad Facebook-oldala

 

A társulás több feladatot lát el kistérségi szinten, ilyenek:

  • a szociális és gyermekjóléti alapellátás,
  • a belső ellenőrzési feladatok ellátása,
  • a kistérségi területfejlesztési projektek megvalósítása, a kistérségi területfejlesztési feladatok összehangolása, a kistérségi területfejlesztési koncepció elfogadása, közös területfejlesztési programok kialakítása,
  • a közfoglalkoztatás szervezése,
  • valamint a közös szakorvosi járóbeteg-ellátás biztosítása, ugyanis a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ 2024. július 1-je óta kistérségi szinten fenntartott intézményként működik.

Alakuló ülést tartott a Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa

A Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás legfőbb döntéshozó szerve a Társulási Tanács, amelyben a társult települések polgármesterei kapnak helyet. A június 9-ei önkormányzati választást, valamint a képviselő-testületek alakuló üléseit követően a minap Sarkadon, a városházán ültek össze a településvezetők a Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának alakuló ülésére. Elnököt és elnökhelyettest választottak, illetve a pénzügyi bizottság összetételéről döntöttek.

Elnökről, elnökhelyettesről, pénzügyi bizottságról döntöttek

Titkos szavazással elnöknek ismét dr. Mokán Istvánt, Sarkad polgármesterét választotta meg a Sarkadi kistérség 11 településének polgármestereiből álló grémium. Az újraválasztott elnök javaslatára újra Dani Attilát, Mezőgyán polgármesterét választották meg elnökhelyettesnek. A pénzügyi bizottság elnöke lett dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia, Kötegyán polgármestere, a tagjainak pedig Jova Tibor és Makra Tibor, Újszalonta és Biharugra polgármestereit választották meg.

Bőven ad majd feladatokat a Versenyképes Járások Program

Az elnök, az elnökhelyettes és a pénzügyi bizottság tagságának megválasztásán túl fontos egyeztetésekre is sort kerített a tizenegy polgármester. Ugyanis a hamarosan induló Versenyképes Járások Program komoly fejlesztési lehetőségeket teremt, viszont feladatokat is ad a településvezetőknek és a hivataloknak – mondta dr. Mokán István, Sarkad polgármestere, a Sarkad és környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának elnöke. Kiemelte: a polgármesterek között megvan az a jól működő, példaértékű együttműködés, ami lehetővé teszi a program eredményes megvalósítását.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában