Békéscsaba

3 órája

Sárkányhajóval versenyeztek a csabai középiskolások a Garán – galériával, videóval

A sportolás volt a középpontban a 32. Csabai Garabonciás Napok szerdai programján. Immár huszadik alkalommal rendezték meg a sportparádét, amely évek óta szerves részét képezi a rendezvénysorozatnak. Délelőtt a főtéren mozogtak a fiatalok, majd délután sárkányhajóba ültek.

Dinya Magdolna

A szervezők elmondták a sportparádé évről évre a Csabai Garabonciás Napok részeként zajlik, és szorosan kapcsolódik a vetélkedőkhöz. A szerdai nap két versenyszámot kínált, az egyik a kapitánylabda volt, amelyet a Közgé csapata nyert meg. A másik versenyszám pedig a sárkányhajózás volt a CSAKK-stégnél. Az idei évben ezt rendhagyó módon rendezték meg. Ezúttal nem egy adott távot kellett megtenniük a csapatoknak, hanem szemben eveztek egymással. Az iskolai csapatok 6-6 fővel ültek a hajóban, és céljuk az volt, hogy két és fél métert eltolják a hajót az ellenkező irányba.

sárkányhajó,verseny, Garabonciás Napok, Békéscsaba
Középiskolás diákok mérték össze erejüket a csabai sportparádén, sárkányhajóba ültek
Fotó: Dinya Magdolna

Hét iskolai csapat ült sárkányhajóba

Ezek a versenyszámok nem számítanak bele a Garabonciás polgármesterválasztásba, plusz aktivitásként, sportági kihívásként szolgáltak. A sportparádén hét csapat mérte össze erejét a sárkányhajózás versenyében. A program izgalmas és látványos kiegészítése volt a Garabonciás Napok eseményeinek és sportok fontossága hangsúlyos része a rendezvénysorozatnak, hiszen a fiatalok számára lehetőséget biztosítottak a mozgásra, a csapatszellem erősítésére és a közösségi élmények megélésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában