Sárréti Táncsport Egyesület

2 órája

Első és második hellyel tértek haza a szeghalmi táncosok Zalaegerszegről

Kiválóan szerepeltek, egy első és egy második hellyel tértek haza a szeghalmi táncosok a minap Zalaegerszegről. A Sárréti Táncsport Egyesület versenyzői nem először értek el remek eredményt.

Licska Balázs

A napokban rendezték meg Zalaegerszegen a Zala Opent és a formációs magyar bajnokságot. A seniorok között a szeghalmiak társasági táncokban első helyezést értek el, míg a felnőttek mezőnyében standard mix kategóriában, az A-ligában a szeghalmiak másodikok lettek – ismertette Kenyeres Csaba, a Sárréti Táncsport Egyesület elnöke. Hozzátette: a felnőttek sikere azért is kiemelkedő, mert lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a világbajnokságon, amelyet december 8-án rendeznek az ausztriai Schwechatban.

Sárréti Táncsport Egyesület, tánc, Szeghalom
Remek eredményt értek el a szeghalmi Sárréti Táncsport Egyesület táncosai Zalaegerszegen. Fotó: Sárréti Táncsport Egyesület

 

Nem először szerepeltek remekül a Sárréti Táncsport Egyesület táncosai

Nem először értek el kiváló eredményt a szeghalmi táncosok. Elmondta, hogy a seniorok második alkalommal szereztek magyar bajnoki címet, és bár a felnőttek is voltak korábban magyar bajnokok, most a második helynek is nagyon örülnek, hiszen kvalifikálták magukat a világbajnokságra. Kenyeres Csaba elnök kiemelte, hogy több évnyi, évtizednyi munka van egy-egy ilyen eredmény mögött. 

Csak heti, havi egyszer tudnak összejönni és közösen gyakorolni

A felkészülés egyébként nem egyszerű. Mivel a Sárréti Táncsport Egyesület színeiben versenyző seniorok az ország minden szegletében élnek, dolgoznak, csak havi egy alkalommal tudnak összejönni a párosok és közösen gyakorolni. A felnőtteknél is hasonló a helyzet, sokan más városban tanulnak, esetleg kisgyermekesek, ők heti egyszer tréningeznek.

A seniorok magyar bajnokok lettek. Fotó: Sárréti Táncsport Egyesület

Százharminc gyermekkel foglalkoznak

Beszélt arról is, hogy a Sárréti Táncsport Egyesület színeiben a két mondhatni nagy csapat versenyeztetik, törekszenek azonban arra, hogy biztosítsák az utánpótlást, a Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola berkein belül 130 gyermekkel foglalkoznak rendszeresen. Szerinte ez Békés vármegyei viszonylatban soknak számít, Szeghalmon ismert ez a lehetőség a fiatalok előtt, hiszen vannak bemutatóik, megmozdulásaik, és azok, akik egykor táncoltak, hozzák a gyermekeiket, unokáikat. 

A felnőttek kvalifikálták magukat a világbajnokságra. Fotó: Sárréti Táncsport Egyesület

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában