Békéscsaba

2 órája

Itt a lista, hogy hol bővíthetik az ivóvíz- és szennyvízhálózatot

Van esély arra, hogy 2026 végéig bővítsék Békéscsaba több helyszínén a vezetékes ivóvíz- és szennyvízhálózatot – ez is napirendre került a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén. A víziközmű-fejlesztés a jelenlegi tervek szerint számos utcát érintene, összességében több mint 5,5 kilométernyi bővítést jelentene az ivóvíz- és szennyvízhálózatban.

Licska Balázs

A városi közgyűlés elé került anyagban azt írták, hogy Békéscsaba önkormányzata és a Nemzeti Vízművek Zrt. 2022 elején kötött egy megállapodást, miszerint a következő években, a lakossági igényekhez igazodva víziközmű-fejlesztéseket hajt végre, azaz fejleszti az ivóvíz- és szennyvízhálózatot. A közelmúltban a Kenderföldeken véget ért beruházás után tehát újabbak jöhetnek a városban.

szennyvízhálózat
A Kenderföldek után újabb beruházások jöhetnek, bővíthetik Békéscsaba több helyszínén az ivóvíz- és szennyvízhálózatot
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

2026 végéig várható az ivóvíz- és szennyvízhálózat bővítése

Az önkormányzat a megállapodásnak megfelelően egyeztetett az Alföldvíz Zrt. szakembereivel. A most tervezett beruházásokat 2026. december 31-ig kellene végrehajtani, és azok több mint 600 millió forintot tehetnek ki: az ivóvízhálózat bővítése folyóméterenként 60 ezer forintba, a szennyvízhálózat építése pedig folyóméterenként 200 ezer forintba kerülne. A víziközmű-fejlesztésben érintett utcákat az alapján határozták meg, hogy 100 méternyi hálózatra mennyi fogyasztási hely, telek esik.

Ezeket az utcákat érintené a víziközmű-fejlesztés

A város azt kérte a Nemzeti Vízművek Zrt.-től, hogy

  • az ivóvízhálózatot fejlessze a Tevan utcában, a Szántó utcában, a Mag utcában, a Földműves utcában, a Mester utcában, a Jakuba János utcában, az Uránusz utcában, a Nyugati utcában, a Napraforgó utcában, az Árpád soron, a Báthori utcában, az Ybl Miklós utcában, az Arató utcában, a Hajnóczy utcában, összesen több mint 3,5 kilométeren; 
  • míg a szennyvízhálózatot a Gereblyés utcában, a Cséplő utcában, az Arató utcában, a Gólya utcában, a Kukorica és Zegzug utcában, a Mag és a Nyugati utcában, összesen közel 2 kilométeren.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában