Jótékonyság

1 órája

Közel hetvenen vettek részt a pályaválasztási vásáron szervezett véradáson - videóval

Hatvannyolcan vettek részt a Békés Vármegyei Pályaválasztási Vásár keddi napján szervezett véradáson, Békéscsabán, a CsabaParkban. A karitatív programelemnek, a véradásnak köszönhetően 204 ember életének megmentéséhez, 204 ember gyógyulásához járultak hozzá.

Papp Gábor

Dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja már a pályaválasztási vásár megnyitóján is felhívta a figyelmet arra, hogy nincs olyan kormányhivatali rendezvény, amelyen ne kapna szerepet a jótékonyság. Mint mondta, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület szervezésében véradást tartottak az esemény keddi napján.

véradás
A Frankó Attiláék szervezte véradáson sokan segítettek ezúttal is. Fotó: Lehoczky Péter

Véradással segítettek

Frankó Attila, az egyesület elnöke elmondta, dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja kérte fel, hogy szervezzen véradást a pályaválasztási vásáron

– Természetesen örömmel tettem eleget a felkérésnek, és a csapatommal nagyon lelkesen készültünk az eseményre, ajándékokkal, megvendégeléssel kedveskedtünk a véradóknak. A szokásoknak megfelelően a résztvevők között Békéscsaba feletti sétarepülést sorsoltunk ki – tette hozzá Frankó Attila. 

Fotó: Lehoczky Péter

Számos korosztály jött el

Az egyesület elnöke elmondta, a karitatív eseményen minden olyan korosztály képviseltette magát, amelynek tagjai már adhatnak vért. A véradáson 68-an jelentek meg, amivel 204 életet mentettek meg. Frankó Attila egyébként 2000 óta szervez ilyen akciókat, amelynek során eddig 1576 liter vért gyűjtöttek össze.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában