Kiállítás

2023.08.29. 19:30

Óriási utat tett meg a békéscsabai Márvány

A Márvány Fotóműhely tagjainak válogatott képeiből, összességében mintegy negyven alkotásból nyílt tárlat kedden a Csabagyöngye Kulturális Központ Artérium kiállítóterében, a magyar fotográfia napja tiszteletére.

Licska Balázs

Mintegy negyven fénykép kapott helyet a tárlaton

Fotó: Bencsik Ádám

A fotóműhely tagja, Barabás Ferenc grafikus elmondta, hogy a tagok minden korosztályt képviselnek a fiataloktól az idősekig, és vannak, akik amatőr, vannak, akik profi fotósként tekintenek magukra. Rendszeresen állítanak ki Békés vármegyében, valamint a határon túl is, például Nagyváradon és Aradon.

Imre György fotográfus a kiállításmegnyitón hangsúlyozta, hogy a fotográfia, mint szakma és hobbi csupán 200 éves múltra tekint vissza, amely művészettörténeti szempontból csekély, ugyanakkor hatalmas utat járt be két évszázad alatt is.

Imre György

A 2007-ben alakult, a Lencsési Közösségi Ház berkein belül működő Márvány Fotóműhely ugyancsak óriási utat tett meg: folyamatosan fejlődik, tagokat toboroz és oktatómunkát végez Békéscsaba javára. Rengeteg fotós indult el a műhelynek vagy pályázatainak köszönhetően. Közben vannak olyan tagjai, akik ugyan csak kedvtelésből fotóznak, ezt a hobbit igenis komolyan veszik. Hozzátette: a kiállításon szereplő képek alapján igen színes a társaság, a tagokat más és más érdekli mind témaválasztásban, mind technikában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!