Békéscsaba

2024.08.24. 16:41

Bábozdával indította az évadot a Napsugár bábszínház

Elindította az évadot szombaton a Békéscsabai Napsugár Bábszínház az intézmény előtti Beliczey-kertben. Az Évadindító Bábozda keretében a Csacsifogat című előadást tekinthették meg a gyermekek és szüleik, nagyszüleik, majd a játszóház keretében többek között csocsózás, bábsimogató és arcfestés várt az érdeklődő kicsikre.

Licska Balázs

Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója elmondta: immár hagyomány, hogy az Évadindító Bábozdával kezdi meg az évadot az intézmény. Ezzel szeretnék közelebb hozni a gyermekeket a bábszínházhoz, illetve a napsugaras kert lehetőséget ad a felhőtlen játékra.

A Csacsifogat című előadással várta a gyermekeket és kísérőiket az Évadindító Bábozda keretében a Békéscsabai Napsugár Bábszínház az intézmény előtti kertben
A Csacsifogat című előadással várta a gyermekeket és kísérőiket az Évadindító Bábozda keretében a Békéscsabai Napsugár Bábszínház az intézmény előtti kertben. Fotó: Licska Balázs

Egyre szélesebb réteget szólít meg a Napsugár bábszínház

Hozzátette: az elmúlt időszakban teljesen belakták a Napsugár bábszínház vadonatúj otthonát, hatalmas szabadságot ad a munkában, ami megköszönhetetlen szerinte. Egyre szélesebb réteget szólíthatnak meg, a 3 hónapostól a 99 éves korosztályig.

Lenkefi Zoltán igazgató beszélt a soron következő évad kínálatáról is
Lenkefi Zoltán igazgató beszélt a soron következő évad kínálatáról is. Fotó: Licska Balázs

Sokszínű és különleges évadra van kilátás

A következő, sokszínű és különleges évadot is ennek megfelelően állították össze. Lesznek babaszínházi előadások a 3 hónapostól a 3 éves korosztályig. Az óvodásoknak és a kisiskolásoknak három nagyon szép mesével készülnek. A középiskolásoknak két előadást kínálnak, illetve a felnőttek számára ugyancsak lesznek meghívott és saját produkciók.

A mostani szezon érdekessége, hogy a Bábos Drámaíró Versennyel indul szeptember elején, az évad pedig jövő nyáron a Nemzetközi Bábfesztivállal ér véget – ismertette Lenkefi Zoltán igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!