Interaktivitás

2024.09.09. 12:58

A Magyar Menyasszonyt mutatja be a kiállítás

A Békés vármegyei összetartozás ünnepén, a kilencedik Vármegyenapon megnyílt a Magyar Menyasszony interaktív kiállítás a Békés Megyei Könyvtárban. A Magyar Nemzeti Múzeum interakciós terében két analóg installáció, a közönségkedvenc pártapróba, három népviselet menyasszonyi fejdíszei és a szalagerdő (házassághoz kötödő szavak és magyarázok), valamint interaktív vetítés várja az érdeklődőket.

Papp Gábor

A Magyar Menyasszony interaktív kiállítás érdekes előadás keretében nyílt meg. Forrás: Békés Megyei Könyvtár Facebook-oldala

A kiállítás megnyitójaként Salamon Edina, a Munkácsy Mihály Múzeum néprajzkutató muzeológusa Azok a régi lakodalmak... – A házasságkötést kísérő népszokások címmel tartott ismeretterjesztő előadást a Békéscsaba és környéki esketések, lakodalmak, hagyományok történetéről – írja Facebook-oldalán a Békés Megyei Könyvtár. A Magyar Menyasszony kiállítás  szeptember 11-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat keretében jött létre.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!