Békéscsabai Irodalmi Estek

2 órája

Magyarország a hazám: véget ért az országos turné

Országos turnéra indult a Békéscsabai Irodalmi Estek rendezvénysorozata. A Magyarország a hazám című műsorral harminc helyszínen jártak, az ország minden részét érintő turné a minap a Nógrád vármegyei Kisecseten ért véget – ismertette a programot összeállító, megálmodó Frankó Attila.

Licska Balázs

A Békéscsabai Irodalmi Esteket szervező Frankó Attila elmondta, hogy a turnét támogatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium, és hogy kétszáz és háromezer lélekszám közötti kistelepüléseket kerestek fel a Magyarország a hazám című műsorral, de Békéscsabára is hazatértek vele. Hangsúlyozta: sikerült megmutatni azt, amit a Békéscsabai Irodalmi Estek is képvisel, azaz a magyar nyelv és a magyar irodalom szeretetéről szóltak a rendezvények.

Békéscsabai Irodalmi Estek, Frankó Attila, Magyarország a hazám
Kistelepülésekre vitték el a Magyarország a hazám című műsorral a Békéscsabai Irodalmi Estek kivonatát. Fotó: Szeretlek Békéscsaba Egyesület

Közös énekléssel zárultak a Magyarország a hazám című műsorok

Az olvasás ünnepei voltak ezek az események – folytatta. Hozzátette: közben kortárs, helyi szerzőket is sikerült felfedezniük, amit szintén célként fogalmaztak meg a turné során. Sokszor csaltak örömkönnyeket a nézők szemébe – az utolsó állomáson egy néni azt mondta, megríkatták –, a közönség szeretettel fogadta a programokat, amelyek az Ismerős Arcok: Nélküled és Szőke István Attila: Esküszünk című dalainak közös éneklésével zárultak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!