Rajzok

2 órája

Cucu Laca nagy kalandját a nagyközönség is megismerheti

Csütörtökön délután 5 órától tartják Horváth Hajnalka Cucu Laca nagy kalandja című mesekönyvének bemutatóját, egyben a könyvet illusztráló eredeti rajzok egyedülálló tárlatának megnyitóját a békési kulturális központban. Horváth Hajnalka békési festőművész és meseíró 2020 januárjától 2024 júniusáig, tehát négy és fél éven át írta Cucu Laca kalandjairól szóló meséjét, melyet lapszámaiban a Békési Újság kéthétről kéthétre, folytatásokban közölt.

Papp Gábor

Ezt a mesét, annak mind a 111 részét gyűjti egybe a Cucu Laca nagy kalandja című – Szegfű Katalin szerkesztésében és a Családért Alapítvány gondozásában megjelent – mesekönyv, amelynek különös értékét adják Horváth Hajnalka csodásan mesés és mesésen csodás illusztrációi, amik életet lehelnek az állatfigurák karakterébe. 

Horváth Hajnalka, Cucu Laca, mesekönyv, bemutató
Horváth Hajnalka Cucu Laca nagy kalandja című mesekönyvét csütörtökön mutatják be
Fotó: Gazsó János

Cucu Laca mindenbe beleröffenti az orrát

A főhős, Cucu Laca „szereti mindenbe beleröffenteni az orrát” és minden fontosat lerajzol a firkafüzetébe. Az olvasók a folyatásban megismerték Laca családját, valamint állatbarátait, Egér Emiltől és Fácán Fiónától Nyúl Benőn át egészen a nagyon okos Kistüskéig, és Oszkárig, a „kissé pökhendi” légyig. Feltárult a 100 éves cseresznyefa rejtélye, Mesevár és Szivárványország számos titka, együtt élték át a nagy találkozást Magnóliával, azaz Magdikával, aki elrabolta a kalandvágyó, tisztaszívű Laca szívét.

Először láthatják az eredeti rajzokat

Horváth Hajnalka eredeti rajzait most először láthatják az érdeklődők a kulturális központ kiállításán, melynek megnyitója, egyben a könyv bemutatója október 3-án, csütörtökön lesz, 17 órai kezdettel. A rajzkiállítás november 15-ig tekinthető meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!