Természet

3 órája

Holóka Demeter Péter mutatta be a könyveit Mezőberényben

Az Országos Könyvtári Napok keretében Holóka Demeter Péter természetvédő író volt az Orlai ház vendége, a szerzővel Molnár Lajos író, a Mezőberényi Hírmondó szerkesztője beszélgetett – írja az Orlai ház Facebook-oldala.

Papp Gábor

Mint azt Holóka Demeter Péter elmondta, eddig öt kötete jelent meg, négy elbeszéléseket, visszaemlékezéseket tartalmaz, a legújabb pedig fotóalbum. Az első írásait 2005-ben vetette papírra, ezek horgászújságokban, turisztikai magazinokban láttak napvilágot, a kedvező visszajelzés után rendezte őket kötetbe. Annak ellenére, hogy a történetek nagyrészt Körösladány környékén játszódnak, könyvei iránt az ország minden megyéjéből érdeklődnek, a legtöbben természetesen Békésből.

Holóka Demeter Péter, könyvei, beszélgetés
Holóka Demeter Péterrel Molnár Lajos beszélgetett.
Forrás:  Facebook

Molnár Lajos felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy Holóka Demeter Péter szövegei rendkívül érzékletesek, színesek, ma már ritkán vagy egyáltalán nem ismert régi szavakat, szólásokat használ.

A szerző kitért arra, hogy hatodik kötetének megjelenése „Elszálló évek, örök emlékek” címmel év végére várható, és már dolgozik a következő könyvén.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!