Modern Városok Program

2 órája

Több fejlesztésre kapott biztatást Békéscsaba a kormánytól

Van szándék a kormány részéről, hogy befejezzék a Modern Városok Program keretében elindult, ám eddig be nem fejezett békéscsabai projekteket – ismertette a közelmúltban tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester. Sorolta is, hogy mi a helyzet az egyes fejlesztésekkel.

Licska Balázs

Elmondta, hogy előző év végén került a városi közgyűlés elé előterjesztésként egy tájékoztatás, hogy miként állnak a Modern Városok Program békéscsabai fejlesztései. Az önkormányzat részéről vannak további igények, és úgy véli, a kormány részéről van szándék a le nem zárult projektek folytatására, az MVP békéscsabai fejezete ilyen módon tehát nem zárult le.

fejlesztés, Békéscsaba, Szarvas Péter
Szarvas Péter polgármester a minap sajtótájékoztatón beszélt a fejlesztésekről. Fotó: Licska Balázs

Több fejlesztés esetében kapott biztatást Békéscsaba a kormánytól

Hozzátette, miszerint közel állnak ahhoz, hogy a kormány biztosítson támogatást a Munkácsy Mihály Múzeum homlokzatának felújítására. Jó esély mutatkozik arra is, hogy a geotermikus rendszert beüzemelhessék, ehhez is szükséges plusz forrás. Mint fogalmazott, van biztatás – nem ígéret –, hogy

A sportuszoda és a multifunkcionális sportcsarnok egy középtávú program része lehet

Óriási projekteknek nevezte a multifunkcionális sportcsarnok építését, a fedett sportuszoda építését, valamint a békéscsabai campus felújítását, ezek szerinte nem rövid-, hanem középtávon megvalósítható célkitűzések lehetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában