Fejlesztés

2 órája

Számos felújítási munkát végeznek Gyomaendrődön

Megtartotta utolsó ülését a 2019-2024 közötti önkormányzati ciklusban Gyomaendrőd képviselő-testülete. Toldi Balázs polgármester beszámolt az ülésen tárgyalt fontos döntésekről, és ismertette a város jövőjére vonatkozó terveket, felújításokról is szó esett.

Dinya Magdolna

Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere elmondta, fontos kérdésekben hoztak döntéseket. A képviselő-testület foglalkozott a szociális szolgálat és költség alapú önkormányzati bérlakások bérleti díjainak a felülvizsgálatával. A testület úgy határozott, hogy a bérleti díjakat az inflációhoz igazítva megemeli, ami a következő évtől lép életbe. Az így befolyt összegeket teljes mértékben visszaforgatják az önkormányzati bérlakások fenntartásába, karbantartási és felújítási munkálataira. Reményeik szerint a megemelt díjakból több felújítást tudnak majd megvalósítani. 

felújítás, polgármester, Toldi Balázs, tervek
Toldi Balázs polgármester több megvalósított felújításról is beszélt és ismertette a terveket és a célkitűzéseket Fotó: Beol.hu/Archív 

A képviselő-testület 11 napirendi pontot tárgyalt 

A képviselő testület foglalkozott ezen kívül a Vidovszky Béla Városi Képtár kedvezményes belépődíj módosításával is. A polgármester kiemelte, október 4-én a gyomaendrődi Kállai Nap keretein belül a Kállai Ferenc Művelődési Háznál, a Vidovszky Béla Városi Képtár, az Aranka Játékbaba Múzeum és a Kállai Ferenc emlékkiállítás újramegnyitásának ünnepségét tartják. 

Az Élhető település című TOP Plusz pályázat keretében több fejlesztés, felújítás valósul meg 

A testület napirendre vette továbbá az idei év nyári napköziellátásról szóló beszámolót, melyet a Hétszínvirág-Tüskevár Szolgáltató Nonprofit Betéti Társaság küldött a képviselő-testületnek. A nyári napközis ellátás már 5-6 éve nem kötelező önkormányzati feladat. Ennek ellenére a testület évről évre foglalkozik ezzel a kérdéssel és szánnak rá forrást, illetve az alapítvány segítségével oldják meg ezt a feladatellátást. Az Élhető település című TOP Plusz pályázat keretében több fejlesztés valósul meg Gyomaendrődön, többek között a Határ Győző Városi Könyvtár is ennek köszönhetően újul meg. Az államkincstár általi felülvizsgálat során azonban olyan kivitelezési tételek merültek fel, amelyek nem elszámolhatók a pályázatban, csak önerőből. Emiatt a képviselő-testületnek döntést kellett hoznia arról, hogy mintegy 300 ezer forintos önerőt biztosít a projekt számára. A testület ezt jóváhagyta, így biztosítva, hogy a közbeszerzési eljárás során megkötött kivitelezési munkákról szóló szerződések problémamentesen folytatódhassanak. 

A városi könyvtárat a napokban újra megnyitották

A munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, felújították a mosdókat, kialakítottak egy új raktárhelyiséget, és jelenleg is zajlanak külső átalakítások melyek az épület homlokzatát érintik. Az elmúlt időszakban több korszerűsítést is végeztek a könyvtárban, mint például a fűtésrendszer modernizálását és napelemek telepítését. Most olyan hiánypótló munkákat végeztek, amelyek még indokoltak voltak. Maga a projekt nem csak a könyvtárat érinti, hanem két másik kulturális intézményt is. A Szent Antal Népháznál napelemeket telepítenek, valamint belső átalakítások is várhatóak. A Kállai Ferenc Művelődési Központban pedig a próbatermeket fogják felújítani, és a nagyterem színpada mellett található öltözők is modernizáláson esnek majd át. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában