labdarúgás megyei II. osztály

2019.01.17. 13:56

Saját erőre támaszkodnak Gyomán

Korán kezdte az évet a Gyomaendrődi FC megyei II. osztályú csapata, amely január 8-tól végzi a téli felkészülésre kiszabott munkát.

G. P.

Kocsis Zsolt heti három tréninget tart a játékosok számára, ami kiegészült a múlt szombati helyi rendezésű Harang Kupával, illetve a január 26-án esedékes Holler Kupa teremlabdarúgó-tornával.

A szabadtéri edzőmérkőzések februártól lépnek be az Északi csoportban 9. helyet elfoglaló alakulat programjába, és a tervek szerint minden szombatra jut majd ellenfél. A bizonytalan téli pályaviszonyok miatt két találkozót is a füzesgyarmati műfűre foglaltak le, ahol zavartalanul lehet játszani, az utolsó erőpróba partnerét és helyszínét is emiatt „jegelik” egyelőre.

– Mindent elkövetünk majd annak érdekében, hogy előreléphessünk a táblázaton – mondta Kocsis Zsolt edző. – Az öt-nyolcadik helyek elérése reális lehet, és akkor sem esünk kétségbe, ha az alsóházi rájátszásba kényszerülünk majd.

A GYFC kerete a téli holtidőben aligha változik, legfeljebb egy-egy fogas cserélhet gazdát.

– Huzamosabb ideje a nevelőmunkára fordítjuk a hangsúlyt a klubon belül, ennek az első gyümölcseit „szüreteljük” a felnőtt csapatnál. A korosztályos csapatok létszáma ideális, a munka minőségét jelzi, hogy a serdülőnk bajnokesélyes, az ifink pedig jövőre száll reális eséllyel csatába az aranyéremért. Ha megmarad ez a trend, és itt tudjuk tartani a középiskolából kikerülő fiatalokat, akár az osztályváltást sem tartom kizártnak két-három éven belül. A körülmények mindenben megfelelnek, saját erőinkre támaszkodva, két-három célirányos igazolással ott is megállhatnánk majd a helyünk – tette hozzá Kocsis Zsolt.

A tervezett felkészülési mérkőzések:

Február 2., szombat, ?: Túrkevei VSE–Gyomaendrődi FC

Február 9., szombat, 15.00: Gyomaendrődi FC–Tiszaföldvári VSE (Füzesgyarmat)

Február 16., szombat, 18.00: Gyomaendrődi FC–Dévaványai SE (Füzesgyarmat)

Február 23., szombat, ?: Gyomaendrődi FC–?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában