Küzdősportok

2022.09.17. 17:41

Ismét nagy pofonokat adtak és kaptak a csabai pajtában - galériával

Jubileumi, tizedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Kempo Egyesület a Sparring Day-t a megyeszékhelyen. A Csabai Rendezvénypajtában felállított ringben, illetve tatamin szombaton déltől mérkőztek meg a különböző küzdősportok és szabályrendszerek képviselői.

P. B.

Fotó: Bencsik Ádám

A harcosoknak a békéscsabai összejövetel kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy ráhangolódjanak az őszi versenyszezonra, felmérjék tudásukat és edzettségi állapotukat a közelgő harcművész és küzdősport gálák előtt.
– Közel száz versenyző érkezett, az ország minden tájáról jöttek klubok. Több sportágban, ökölvívásban, K–1-ben, grapplingben, azaz földharcban és MMA-ban küzdenek meg az indulók. A legtöbben K–1-ben neveztek – mondta lapunknak Niedermayer Zsolt főszervező, a Békés Megyei Kempo Szövetség elnöke. – Több K–1-es klub is jelezte, hogy bokszban is megméretnék magukat. Itt és most profi körülmények között tudják felmérni a résztvevők, hogy hol tartanak a versenyszezon előtt a felkészülésben. Fontosnak tartom, hogy ez immár a tizedik ilyen rendezvényünk, ami a fiataloknak egy példamutató esemény is, hiszen találkozhatnak a különféle küzdősportok pozitív hozadékaival, a tudatos életmóddal, hozzáállással és a fegyelmezettséggel, láthatják, hogy miért is olyan fontosak ezek az elemek az élethez a mai változó világunkban.

A rendezvény fővédnöke ezúttal is Herczeg Tamás volt. A térség országgyűlési képviselője megnyitó beszédében hangsúlyozta, Békéscsaba sportváros, egyben a küzdősportok fővárosa is, amit jól jelez, hogy immár tizedszer találkoznak a versenyzők a Sparring Day-en. A képviselő kiemelte: ez az együttműködés és a küzdelem napja, amikor a résztvevők megmutathatják, hogyan állnak a felkészülésben. A csabai esemény egyúttal jó felmérőként is szolgál a közelgő viadalok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában