Találkozó

2024.07.20. 19:35

Újra együtt nosztalgiáztak az Előre egykori serdülő bajnokcsapatainak tagjai - videóval

Tíz év után találkozott ismét a Békéscsabai Előre Spartacus SC 40 évvel ezelőtti országos serdülő bajnok és kupagyőztes, valamint a viharsarkiak 39 éve országos serdülő bajnokságot nyert csapata a Kórház utcai stadionban szombaton. Az egykori Előre-játszótársak újra felidézték a nagy összecsapásokat és a közös emlékeket.

Vincze Attila

Jubileumi találkozóra jöttek össze egy délután erejéig az 1983/1984-ben országos bajnokságot és kupát, valamint az 1985-ben országos serdülő bajnokságot nyert két együttes tagjai az Előre stadion VIP szekciójában. Frankó Attila, az esemény főszervezője, egykori csapattag kifejtette: ennek a találkozónak alapvetően két üzenete van. Az egyik, hogy ez a két serdülőcsapat hat NB I-es és egy magyar válogatott játékost adott Bánfi János személyében, a másik pedig az, hogy szeretik ezt a klubot, hiszen mindannyian nagyon sokat köszönhetnek a békéscsabai Előrének. Hozzátette, a mostani találkozót egy évig szervezte, a csapattagok többsége ugyanis régen elszármazott a világ számos pontjára. 

Előre, nosztalgia, tíz év, labdarúgás
10 év után találkoztak újra az 1983/1984-ben országos serdülő bajnokságot és kupát, valamint az 1985-ben országos serdülő bajnokságot nyert egykori Előre játékosok. Fotó: Vincze Attila / Beol.hu

Tíz évente szoktam ezt az összejövetelt megrendezni, most is nagyon készültem erre, hiszen nekem nagyon sokat adott az az egy év, amíg a csapat tagja voltam. Többek között a győzni akarást, illetve azt, hogy sosem szabad feladni itt mindnyájan megtanultuk és ezáltal az összes játékos a civil életben is megállta a helyét. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ennek a közösségnek a tagja lehettem magyarázta.

A játékosok szerint ez a két csapat olyan, mint egy nagy család

Többen elmondták, úgy érzik magukat ilyenkor, mint egy nagy család, melyben Frankó Attila a családfő, aki összetartja őket, így mindannyian boldogan jönnek a találkozókra. Bánfi János egykori válogatott játékos kiemelte: személy szerint számára két meghatározó év volt az együtt töltött idő, ami abból is látszik, hogy a mai napig többekkel rendszeresen tartják a kapcsolatot. A közös sikerek pedig örök emlékek maradnak számunkra részletezte.

A megye minden részéből érkeztek a serdülő csapatokba

Such Sándor, az akkori technikai vezető fia mindkét csapatnak tagja volt. Mint mondta, édesapja mellett mindenképpen meg kell említeni Szombati Györgyöt, aki közel 70 évesen edzette a serdülőket.
Igazából ez egy megyeválogatott volt, akárhogy is nézzük, mert valamivel több vidéki játékos szerepelt benne, mint csabai. Akkoriban még nem volt még akadémia, nem volt annyi lehetőségünk mint most, az akkori szűkös keretből lehetett ezt a maximumot kihozni mesélte.

Fotó: Vincze Attila / Beol.hu

A csapattagok közötti barátság mind a mai napig megmaradt

Marik László volt az 1983/1984-es szezon gólkirálya, aki végül egészen az NB I-ig jutott. Kiemelte, hogy 40 év alatt a barátság megmaradt köztük, senki nem irigykedett a másik sikereire, mindenki szurkolt a másiknak, bárhol is találkoztak a későbbiekben és ez mind a mai napig így van.

Szombati Gyuri bácsitól egy olyan útravalót kaptunk, olyan emberséget, tisztességet, ami talán a mai világban egyre ritkább. Például nem beszélhettünk csúnyán, aki ezt megszegte, az nagyon komoly büntetést kapott – fogalmazott.

Számos közös emléket idéztek fel az egykori Előre-játékosok a Kórház utcában

Kanál Zoltán, korábbi NB I-es futballista, aki egy párizsi klubban is játszott a Beol.hu-nak arról beszélt, hogy számos emlék tört fel belőle, amikor megérkezett a stadionba, hiszen itt nőtt fel, itt lett elsőosztályú játékos. 
Jóleső érzés, hogy azokkal a csapattársakkal, akikkel együtt játszottunk újra együtt lehetek egy kicsit és nosztalgiázhatunk, ez boldogsággal tölti el az embert – mondta, majd megjegyezte: bízik abban, hogy a csabai klub lesz még olyan jó formában, mint az ő fiatalkorában.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában