Strandkézilabda

2024.07.02. 11:31

Szomjaztak a sikerre a Gyulai Várfürdő homokjában

Hat női és három férficsapat nevezett a Békés Vármegyei Kézilabda Szövetség által immáron harmadik alkalommal a Gyulai Várfürdőben vasárnap megrendezett 3. Strandkézi Fesztiválra.

Gajdács Pál

Látványos megoldásokban nem volt hiány a gyulai Strandkézi Fesztiválon

Fotó: Fotó: Bencsik Adam

A házigazda Gyulai Várfürdő idén is tökéletesen előkészítette a pályát, amiért a vármegyei szövetség külön köszönetet mondott a várfürdő parkgondozóinak.

A Békés Vármegyei Kézilabda Szövetség beszámolójából kiderült, hogy az eseményre hat női és három férficsapat adta le jelentkezését. A női mezőnyt két csoportra osztották, az A jelűbe került a twErkel, a Homokfutók, valamint a Csajosék csapata. A B-ben a Csorvási SK, a BEAC és a Mindig Szomjas Csapat mérkőzött a pontokért. A férfiaknál az Anyaszomorítók, a Gyulai SE, és a Talajok együttesei két fordulóban mérték össze erejüket, így mindenki négyszer léphetett pályára a nap folyamán.

A hölgyeknél izgalmasan alakultak a csoportküzdelmek, minden csapat lelkesen gyűjtögette a pontokat. Szebbnél-szebb akciókból született gólokat láthatott az egyre növekvő publikum. Az A csoportban végül a twErkel, a B-ben a Mindig Szomjas Csapat együttese végzett az élen.

Az A csoport végeredménye: 1. twErkel, 2. Homokfutók, 3. Csajosék. A B csoport végeredménye: 1. Mindig Szomjas Csapat, 2. BEAC, 3. Csorvási SK.

Az 5. helyért nagy csata folyt. Az első félidőt a Csajosék, a másodikat a Csorvási SK nyerte, így szétlövés következett. Az idegek harcát végül a 8. forduló döntötte el, ahol a Csajosék nem hibáztak. A bronzmérkőzés már nem okozott ekkora izgalmakat. A BEAC két nagyon egyértelmű félidővel húzta be a mérkőzést a Homokfutók ellen.

A döntőt a twErkel vívta a Mindig Szomjas Csapattal. A tétnek megfelelően magas színvonalon folyt a játék. Az első félidőt öt góllal a Mindig Szomjas Csapat nyerte. A második felvonás még izgalmasabban alakult, de a kritikus pillanatokban a twErkel többet hibázott, így a második félidőt is behúzta a Mindig Szomjas Csapat és megnyerte a tornát.

A női torna végeredménye: 1. Mindig Szomjas Csapat, 2. twErkel, 3. BEAC, 4. Homokfutók, 5. Csajosék, 6. Csorvási SK.

A férfiaknál ugyancsak izgalmas mérkőzések zajlottak, a végső győztes a Talajok gárdája lett.

A férfitorna végeredménye: 1. Talajok, 2. Gyulai SE, 3. Anyaszomorítók.

A serlegeket a Gyulasport Kft. biztosította, amiért a vármegyei szövetség külön köszönet mondott Kertes Istvánnak ügyvezetőnek és Prohászkáné Nemes Szilvia sportszervező menedzsernek. A Gyulai Várfürdő különdíjat ajánlott fel. A díjakat Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója, valamint Palkovits Dávid, az MKSZ Strandkézilabda Bizottság tagja adta át.

Különdíjasok. Legtöbb pontot szerzők: Nők: Sándor Petra (BEAC). Férfiak: Lászlai Szabolcs (Talajok). Legjobb kapusok. Nők: Lestyán Lilla (Mindig Szomjas Csapat). Férfiak: Osgyán Áron (Anyaszomorítók).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában