Atlétika

2024.07.03. 11:28

Oláh Barbara párizsi induló

A legfrissebb olimpiai kvalifikációs ranglista alapján 16 magyar atléta lehet ott a párizsi olimpián, közöttük lesz a békéscsabai Oláh Barbara is, ám majd csak hétfőn dől el, hogy versenyez-e a maratoni gyalogló vegyes váltóban, vagy tartalék lesz.

Gajdács Pál

A kvalifikációs időszak vasárnap éjfélkor zárult, a nemzetközi szövetség pedig kedden frissítette a Road to Paris rangsort, mely alapján kiosztják a párizsi játékokra az indulási helyeket azok között, akik nem tudták teljesíteni a rendkívül erős kijutási szinteket.

OLÁH Barbara,párizsi induló, olimpia
Oláh Barbara, a Békéscsabai AC versenyzõje 
Fotó: MTI/Bruzák Noémi


A mostani létszám még nem vehető véglegesnek, mivel sérülések, visszamondások előfordulhatnak és több magyar is a kijutási küszöb közvetlen közelében áll, az MTI szerint a végleges indulói névsor hétfőre derül ki.

– Keddre kiderült, hogy Madarász Viktória a 47. helyen áll a rangsorban és az egyéni kvótát szerző Récsei Rita a 43., jómagam a 65. helyen állok. Még nem dőlt el, hogy versenyzem-e a maratoni vegyes váltó (ahol a két versenyzőnek kétszer 10 kilométert kell teljesítenie – a szerző) tagjaként, de az már biztos, hogy legrosszabb esetben tartalék vagyok, úgy tudom, hogy ez hétfőn válik biztossá – mondta Oláh Barbara, aki Rio de Janeiro és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet, Párizsban egyedüli Békés vármegyei indulóként.

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője így nyilatkozott:

– Nagyon örülök, hogy újra van olimpiai indulónk. Borzasztóan nehéz eljutni az ötkarikás játékokra, rengeteg versenyen kell elindulni és pontokat szerezni.

Olimpiai kvótát szerzett magyar atléták

Férfiak:
Molnár Attila (400 méter), Halász Bence (kalapácsvetés), Rába Dániel (kalapácsvetés), Helebrandt Máté (20 km gyaloglás). Nők: Takács Boglárka (100 és 200 méter), Kozák Luca (100 m gát), Kerekes Gréta (100 m gát), Bánhidi-Farkas Petra (távolugrás), Klekner Hanga (rúdugrás), Gyurátz Réka (kalapácsvetés), Récsei Rita (20 km gyaloglás), Madarász Viktória (20 km gyaloglás), Krizsán Xénia (hétpróba), Nemes Rita (hétpróba), Maratoni gyalogló vegyes váltó (2 fő).

A legutóbbi, tokiói olimpián 18 magyar atléta vett részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában