Labdarúgás - NB III

2024.08.27. 19:10

A csoport első két helyezettje randevúzik Gyulán

A Magyar Kupa miatt szünet volt hétvégén az NB III.-as labdarúgó-bajnokságban, ellenben szerdán már ismét bajnoki mérkőzést vívnak a csapatok. A Dél-keleti csoport élén álló gyulaiakra ráadásul csúcsrangadó vár, a fürdővárosiak ugyanis a hozzájuk hasonlóan 10 ponttal rendelkező, második helyen álló Monort fogadják 17.30 órától az Id. Christián László Városi Sporttelep biliárdasztal simaságú centerpályáján.

Bakulya Mihály

Ilyés Tamás góljaira nagy szükség lenne a szerdai rangadón. Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik Adam

Meglehetősen zsúfolt nyarat zár a mezőny ezzel a játéknappal, melyben öt bajnoki és egy-két kupamérkőzés kapott helyet. A fürdővárosiak utóbbi tekintetében egyel kevesebbet játszottak ellenfelüknél, hiszen ott már az első kanyarban kisiklottak, így a hétvégét a regenerációnak és a heti duplának szentelhették. Velük szemben a Pest vármegyei alakulat szombaton is pályán volt, méghozzá százhúsz percen át, mivel hosszabbítást követően, büntetőrúgásokkal harcolta ki a továbbjutást Szolnokon, így jutalmul a Fehérvár FC-vel játszhat legközelebb.
– Mi a jobb jelen esetben: pihenten ráfókuszálni egy ilyen hétre, avagy fáradtabban, de egy közösségformáló szép sikerrel pályára lépni? – szögeztük a kérdést Ekker Attilának, a Termál FC vezetőedzőjének.
– A hétvégéi szünet előnyt kell jelentsen számunkra, de ehhez a földvárinál koncentráltabbnak kell lennünk és hatékonyabban kellene teljesítenünk. Nem szabad, hogy ugyanabba kényelmi helyzetbe kerüljünk, ami a Tiszaföldvár elleni találkozó előtt kiérződött a csapaton, a siker érdekében teljes egészben bele kell tennünk kvalitásainkat a meccsbe.
– Biztosra vesszük, hogy alaposan felkészültek a Monorra. Mi az, amiben jobbak az átlagosnál?
– Játékos, mozgékony csapat, különösen az előrejátékban hatékony, ennek a semlegesítése jelenti majd a legfőbb kihívást. Az eredményesség szempontjából ugyanakkor az is mérvadó lesz, hogy az átmeneteket miként tudjuk megoldani.
– Hogyan tették túl magukat a Tiszaföldvár elleni találkozón?
– Nem lihegtük túl, azt gondolom, megfelelően átbeszéltük és leszűrtük a tanulságait. Konklúzióként csak annyit mondanék: lesz még rá alkalom a bajnokság folyamán, hogy esélyesként fogunk pályára lépni, ezt azonban másként kell kezelnünk, mint a legutóbbi mérkőzésen.
– Akadnak-e majd hiányzók szerdán valamilyen okból?
– Krajcsó, Szilágyi és Szabó Péter beteg, Malkócs a térdét fájlalja, Wéber pedig az egymeccses eltiltását tölti. Szerencsére a keretünk van olyan minőségű és mélységű, hogy a pótlásuk nem okoz komolyabb nehézséget, éppen ezért hazai pályán mindenképpen sikeres mérkőzést szeretnénk játszani.
Egy győzelemmel a gyulai csapat tovább diktálhatná a tempót a mezőny többi tagjának, sőt egy riválist le is rázhatna időszakosan, ellenkező esetben viszont belecsöppenhet a sűrű üldözőbolyba.

Az 5. forduló műsora. Augusztus 28., szerda, 17.30: Erzsébeti SMTK–Pénzügyőr SE, Martfűi LSE–Kecskeméti TE II., Budapest Honvéd II.–Tiszaföldvár SE, Gyulai TFC–Monor SE, BKV Előre–FC Dabas, Szegedi VSE–Tiszakécskei LC, Szolnoki MÁV FC–Hódmezővásárhelyi FC, Csepel TC–Vasas FC II.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában