Kenik a zsíroskenyereket

10 órája

Gasztrobusz is segít az árvíz elleni védekezésben

A Nemzeti Művelődési Intézet Gasztrobusza Prohászka Béla Békés vármegyei mesterszakács vezetésével, zöldségekkel felturbózott zsíroskenyerekkel segíti az árvízvédelemben dolgozó önkénteseket. A Gasztrobusz ezzel támogatja a gátépítést és a közösségi összefogást.

Nyemcsok László

Prohászka Béla elmondta, Vácnál, a hatalmas erőfeszítésekkel zajló árvízi védekezésbe a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai is bekapcsolódtak, és nem volt kérdés, hogy ő is segítsen a maga módján.

gasztrobusz, zsíroskenyér, Prohászka Béla
Prohászka Béla is készíti a zsíroskenyereket a Gasztrobuszban Forrás: Prohászka Béla/Facebook

Gasztrobusz: legpraktikusabb most a gyorsan megkenhető zsíroskenyér

– Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és munkatársai is csatlakoztak a védekezésben részt vevők közösségéhez – hangsúlyozta a mesterszakács. – A vásártérre folyamatosan érkező kamionok által hozott homokot töltik zsákokba, amit aztán önkéntesek, köztük fiatalok, középiskolások segítségével teherautók juttatnak el a Duna-partra. Mi azzal segítjük a védekezésben résztvevőket, hogy ellátjuk őket friss élelemmel a Gasztrobuszból. Most a legpraktikusabb a gyorsan megkenhető zsíroskenyér paradicsommal, paprikával és lila hagymával.

A mesterszakács hangsúlyozta, példaértékű az összefogás

Prohászka Béla kiemelte, a helyszínen mindenki összefogva, erejét nem kímélve dolgozik azon, hogy megóvják a várost az áradás pusztításától. Az összefogás példaértékű: fiatalok és idősek egyaránt részt vesznek a munkában, hogy közösen leküzdjék a természet erőit: támogatják egymást, miközben új ismeretségek is szövődnek és megérzik a közösségi összefogás erejét.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában