Gyűjtés

2024.08.23. 13:53

Békéscsaba városa tízezer dollárral támogatja Ónodi Henriettát

Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját Békéscsaba városa – közölte Varga Tamás (Hajrá Békéscsaba Egyesület) alpolgármester pénteken az MTI-vel.

Gajdács Pál

Elmondta, a döntés az előző napi vezetői értekezleten született meg, amelyen a polgármester, a három alpolgármester, a kabinetvezető, a jegyző és az aljegyző vett részt.
Varga Tamás úgy fogalmazott: Ónodi Henrietta, Békéscsaba egyetlen élő díszpolgára, olimpiai bajnoka, „kutyakötelesség hozzájárulni a felépüléséhez, a méltó emberi élet visszanyeréséhez”.

Vantara Gyula; Ónodi Henrietta
Ónodi Henrietta, az 1992-es barcelonai olimpia aranyérmes tornásza a díszpolgárságot jelentő oklevelet mutatja a 2008-as ünnepségen Békéscsabán 
Vantara Gyula, akkori békéscsabai polgármesterrel Fotó: MTI/Lehoczky Péter

Hozzátette, a támogatást forintban nyújtják, ugyanarra a bankszámlára szeretnék átutalni, amelyre az egykori tornásznő a díszpolgári címmel járó apanázst kapja. Ezt az alpolgármester ismeretei szerint Ónodi Henrietta édesanyja kezeli, ezért vele kell majd szerződést kötniük. Szeptember 2-án Békéscsabára érkezik a sportoló testvére, Ónodi Barbara, akivel egyszer már személyesen egyeztettek a támogatásról – jegyezte meg.

Mint arról korábbi hírünkben beszámoltunk, Ónodi Henrietta nővére, a szintén az Egyesült Államokban élő Barbara a minap osztotta meg az adománygyűjtő oldalon a hírt, miszerint az adományoknak köszönhetően testvérét átszállították Floridában egy rehabilitációs kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában