Labdarúgás - NB III

2024.08.28. 20:25

Elvesztette a rangadót a Termál FC - galériával

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság hétközi 5. fordulójában az első vereségét szenvedte el a Gyulai Termál FC együttese. A Dél-keleti csoport élén álló kék-fehérek a rangadón a Monorral szemben maradtak alul, amely Horváth László mesterhármasával vitte el az értékes három pontot.

Bakulya Mihály

Szabó Zsomborék nem igazán bírtak a szervezett monoriakkal, akik remek helyzetkihasználásról tettek bizonyosságot. Fotó: Kiss Zoltán

Gyulai Termál FC–Monor SE 1–3 (1–2)
NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Gyula, 510 néző. Vezette: Takács Ákos (Benkő Róbert, Kovács Zoltán).
Gyula: Kertész – Sztankó (Vörös, 66.), Szabó Zs. (Kovács Zs., 78.), Nagy S., Kukla Zs. – Trescsula, Katona (Geiger, 76.) – Czirok, Zelenyánszki (Kepenyes, 66.), Zabari – Ilyés (Csicsely, 66.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Monor: Bozsó – Kapronczai, Szabó B., Hadnagy, Agóts – Puskás, Farkas Á., Szegő (Ivády, 88.), Markó – Farkas B. (Bálint, 82.), Horváth L. (Rácz, 73.). Vezetőedző: Halgas István.
Gólszerző: Ilyés (6.), ill. Horváth L. (4., 34., 65.).

Gyors gólváltás vezette be a mérkőzés. A 4. minutában hátul adogattak a hazaiak, a labda elcsúszott Zelenyánszki lába alatt, a szemfüles Horváth pedig lecsapott rá és közelről a hálóba továbbította azt, 0–1. Nem sokat váratott az egyenlítés sem. A 6. minutában Trescsula labdaszerzés után ügyesen ugratta ki középen Ilyést, aki elrúgta a kapus mellett, a labda a támadó elé pattant az ex-gyulai Bozsó lábáról és az üres kapuba már nem hibázott, 1–1. A folytatás kiegyenlített játékot hozott kevés lehetőséggel. A vendégek egy szabadrúgásból jutottak ismét vezetéshez a 34. percben, Sztankó kezezése miatt. A kaputól 18 méterre balról letett labdát Horváth a sorfal mellett, középmagasan lőtte a hosszú sarokba, 1–2.
Szünet után a házigazdák ragadták magukhoz a játék irányítását. Kapujuk elé szegezték a Monort, amely végig szervezetten védekezett, így a gyulaiak igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Az első ellenakciójuk pedig nyomban góllal zárult, amikor a 65. percben Horváth kavarodás után közelről a saját és csapata harmadik találatát jegyezte, 1–3. A reménytelenek látszó helyzetben még inkább fokozta a nyomást a Termál FC, a meccs finisében pedig akár egalizálhatott is volna. Előbb Csicselynek sikerült áthámoznia magát a kapuson, de az üres kapu helyett egy védő hátát találta el, majd ezután Vörös egyéni akció végén lőtt el élesen a gólvonal előtt.
A vendégek taktikusabb játéka kevesebb egyéni hibát szült, ezzel billent a mérleg az oldalukra.

Jó: Katona, Nagy S., Zabari, ill. Horváth L., Szegő, Farkas Á., Kapronczay.

Ekker Attila: – A várakozásoknak megfelelően jól játszott ellenfelünk. Egy ziccerük volt, abból szerezték a harmadik gól, mi viszont nem voltunk hatékonyak a kapu előtt. A második félidőben több lehetőségünk volt a gólszerzésre. A következő időszakban mindenképpen hatékonyabbnak kell lennünk, mert komoly rangadók várnak ránk a következő mérkőzéseken.viszont vi

Vincze Gyula

További eredmények: Erzsébeti SMTK–Pénzügyőr SE 3–1, Martfűi LSE–Kecskeméti TE II. 1–0, Budapest Honvéd II.–Tiszaföldvár SE 4–1, BKV Előre–FC Dabas 1–1, Szegedi VSE–Tiszakécskei LC 1–3, Szolnoki MÁV FC–Hódmezővásárhelyi FC 2–2, Csepel TC–Vasas FC II. 2–1.

Mesterlövészek
7 gólos: Horváth László Dávid (Monor)
4 gólos: Krajcsovics Ábel György (Bp. Honvéd II.), Kriska Norbert (Martfű)
3 gólos: Ilyés Tamás (Gyula), Kerék László (BKV Előre), Márta Levente (ESMTK), Orovecz Ádám (Szeged), Sipos Zoltán (Tiszakécske), Soós Bence (ESMTK), Takács Tamás (Tiszakécske)

Következik. 6. forduló. Szeptember 1., vasárnap, 11.00: Kecskeméti TE II.–Erzsébeti SMTK. 16.00: Szegedi VSE–Csepel TC, FC Dabas–Gyulai TFC, Monor SE–Budapest Honvéd II., Tiszaföldvár SE–Martfűi LSE, Pénzügyőr SE–Szolnoki MÁV FC, Hódmezővásárhelyi FC–Vasas FC II. 17.00. Tiszakécskei LC–BKV Előre.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában