Asztalitenisz

2024.09.10. 10:09

Ranglista pontokért csatázott U15-ös korosztály

Budapesten, az Ormai László Csarnokban rendezték meg a hétvégén az U15-ös idénynyitó leány és fiú asztalitenisz ranglista versenyt. A viharsarki részvevők közül Bényei Nelli jutott legtovább párosban.

Verasztó Lajos

A lányoknál (56 induló) az ASE Orosháza játékosai közül Bényei Nelli és Vadász Réka is csoportelsőként jutott a főtáblára. Előbbi a 16 közé jutásért 3:0-ra kikapott a kecskeméti Heuer Hannától, utóbbi pedig a győri Csizmazia Hanna ellen veszített hasonló arányban. Vashegyi Regina csoportjában egy győzelemmel, és két vereséggel zárt.

Bényei Nelli leány párosban Csizmazia Hannával az oldalán a 16 közé jutásért 3:0-ra nyert a Muczárt Boglárka, Szondy Sára (Kanizsa Sörgyár, Statisztika) duó ellen, majd 3:1-re győzött a szombathelyi Baranyai Júlia, Bécsi Noémi kettős ellen. Az éremszerzés kapujában a Kiss Csenge, Szűcs Natália (Ajka, BVSC-Zugló) duó parancsolt nekik megálljt egy 3:0-s mérkőzéssel. Vadász Réka a kalocsai Svecz Olgával az oldalán a 16 közé jutásért 3:2-re nyert a Gindele Hanna, Salánki Tímea (Nyírbátor, Jászkun Volán) duó ellen, a következő találkozó azonban már nem az elképzeléseik szerint alakult (0:3) a későbbi győztes Dohoczki Nóra, Barcsai Sophie (Budaörs, Győri AC) kettőssel szemben. Vashegyi Regina a debreceni Lovasi Annával alkotott párt, ám már a 16 közé jutásért kikapott (3:0) a nyírbátori Manc Anna, Vasvári Hanga kettőstől.

A fiúknál (65 induló) a szarvasi Demeter Lehel ASE játékosa, Posgay Brunó csoportelső lett, ám a kieséses szakasz első körében 3:1-es vereséget szenvedett az ajkai Kázmács Bencétől. Klubtársa, Botos Marcell szintén csoportgyőztesként jutott tovább, dea 16 közé kerülésért 3:1-re kikapott Bábik Zoltántól (BVSC-Zugló). A szarvasiak további két fiatalja, Bakulya Tamás és Németh Endre nem jutott tovább a csoportjából.

Párosban a 16 közé kerülésért a Botos Marcell, Posgay Brunó duó 3:0-ra nyert az ifj. Bogdán Zoltán, Virovecz Dániel (Kanizsa Sörgyár) kettős ellen, a folytatásban azonban hasonló arányban maradt alul a későbbi győztes Gergely Márk, Szabó Lénárd (Szombathely, Honvéd Szondi SE) párossal szemben. Bakulya Tamás és Németh Endre a 16 közé jutásért 3:0-ás vereséget szenvedett a Gilicz Bálint, Pálos Erik (Sopron, Mohács) duótól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában