Kézilabda

2024.09.10. 19:52

Harminc perc jó békéscsabai játék

Félóráig dicséretesen tartotta magát a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC otthonában, ám a szünet után megrázta magát a kisalföldi gárda és igazolva a papírformát magabiztos győzelmet aratott a kedd esti NB I.-es találkozón.

Gajdács Pál

Mariana Ferreira Lopes zúttal nem csillogott, a zöld mezes győriek a második félidőben felőrölték a csapatát

Fotó: Fotó: Győri Audi ETO KC

A győriek vezetőedzője, a svéd Per Johansson a kapus, és a két szélső posztján is fiatalt vetett be, a csabaiak ugyanakkor a megszokott kezdőjükkel léptek pályára a győri Audi Arénában. A lila-fehérek szépen tartották magukat, a mérkőzés elején két góllal is vezettek. A győriek a norvég Kristine Breistöl góljaival aztán átvették a vezetést, de a viharsarkiak a portugál Mariana Ferreira Lopes találataival tartották a lépést a Bajnokok Ligája címvédő otthonában. Rác Sándor a 17. percen kért először időt, akkor, amikor a zöld-fehérek már kezdtek volna elhúzni. A csabaiak azonban igyekeztek a keresztülhúzni a hazaiak számításait és a szünetig végig ott loholtak a nyomukban. A Győr edzője egygólos vezetésüknél kért időt, vélhetően nem volt túlságosan elégedett csapata játékával. Klara Schlegel parádés találatával az Előre egyenlővé tette az állást, innen kezdték meg a második felvonást a csapatok.

A zöld-fehéreknek mindössze három perc elég volt ahhoz a második félidő elején, hogy összehozzanak egy 4–0-s sorozatot, 21–17-nél Rác Sándor máris időt kért. Újoncot avatott a kapuban, a 2006-os születésű Lovas Dóra személyében. Pontosan négy perc általános gólszünet következett, amit a holland Dione Housheer tört meg, jött is az újabb csabai időkérés. A lilák nem tudtak kikecmeregni a hullámvölgyből, kerek tíz perc telt el, amikor Sarah Sablic végre betalált. A Csaba is elkapott egy jobb szériát, mínusz kilencről mínusz hatra zárkózva fel. A védőfalukat kinyitó hazaiak azonban már nem engedték tovább fickándozni a csabai csapatot és nem egészen négy perc alatt a még nem látott tizenkét gólra növelték a differenciát. Itt nagyjából meg is állt a második félidőben BL-formáját mutató győri csapat, amely végül biztosan nyerte meg a mérkőzést.

Győri Audi ETO KC–Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 37–26 (17–17)

NB I.-es női mérkőzés. Győr, 1492 néző. V.: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.

Győr: Győri – Varga D. 3, Rju Un H. 2, Blohm 6, BRESITÖL 6, Jörgensen 4, Rédecsi 1. Csere: Sako (kapus), Housheer 4 (1), Dulfer 1, Brattset 2, Van Wetering 2, GYŐRI-LUKÁCS 5, Keceli-Mészáros 1. Vezetőedző: Per Johansson. 

Békéscsaba: J. Ferreira – Horváth G. 1, SCHLEGEL 6, Román 2, Bencsik-Giricz 3, M. Ferreira 4 (1), Szondi 1. Csere: Lovas (kapus), KUKELY K. 3, Bencsik B., Sablic 4, Borbély 1, Aranyi, Takács E. 1. Vezetőedző: Rác Sándor.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–4. 7. perc: 5–6. 10. p.: 7–6. 16. p.: 12–9. 24. p.: 14–14. 27. p.: 17–15. 34. p.: 22–17. 45. perc: 27–18. 48. p.: 27–21. 52. p.: 33–21. 57. p.: 35–24.

Per Johansson: – Mindössze nyolc-kilenc játékos volt azon játékosok közül a keretben, akik az Esbjerg ellen pályára léptek, sokat kivett belőlük az a mérkőzés. Az első félidőben a játékosok nem igazán segítették a fiatal kapusunkat. Az első harminc perc után kezdtünk el úgy kézilabdázni, ahogy azt elvártam volna hatvan percen keresztül. A második félidő első húsz percében kőkeményen védekeztünk, ezt kell tovább vinnünk.

Rác Sándor: – Az első félidőben szépen játszottunk. Sajnos a második félidő elején nem tudtunk mit csinálni a győriek játékával, így ekkor már változtattam a csapaton és az újonnan pályára lépőkkel igyekeztünk egy tisztességes eredményt elérni.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában