Röplabda

2024.09.11. 10:13

Dominikai válogatott ütővel erősített a Békéscsaba

Az MBH-Békéscsaba extraligás csapata újabb külföldi játékossal erősítette meg a keretét. Samaret Caraballo személyében egy 25 éves nyitásfogadó ütő csatlakozik a tavalyi bajnoki bronzérmes együtteshez.

Gajdács Pál

Samaret Caraballo számára nem ismeretlen az európai röplabda

Fotó: Facebook

A Dominikai Köztársaságból érkező játékos számára nem ismeretlen az európai röplabda, hiszen korábban Portugáliában a Vitória SC csapatában, az előző szezonban pedig Svájcban a Volley Luganóban játszott, mindkét országban szerzett egy-egy kupaezüstöt. Korábban megfordult a rendkívül erős brazil bajnokságban is, pályafutása elején pedig az amerikai egyetemi bajnokságban pallérozódott. Hazája válogatottjával is szép sikereket ért el, melyek közül kiemelkedik a 2022-es Pánamerikai Kupán nyert aranyérem.

– Az igazolás előtt a klubmenedzsment és a szakmai stáb több tényezőt is mérlegelt: az előző szezonokban betegség vagy sérülés esetén nem volt meg a keret kellő mélysége, másrészt pedig a jelenlegi játékosállomány csaknem fele középiskolai és felsőoktatásbeli tanulmányokat folytat, melyből fakadóan a délelőtti edzésekhez szükséges optimális létszámhoz és minőségi munkához szükség volt még játékosra – írták a klub honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában