Kézilabda

2024.09.07. 19:49

Majdnem negyven gólt kaptak Szombathelyen a csabaiak

Vereséggel kezdte a 2024–25-ös NB I.-es bajnokságot a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata, amely szombaton az újonc Szombathelyi KK otthonában kapott leckét.

Gajdács Pál

Bencsik Bojána nagyon megszenvedett a vasi őrizetben

Fotó: Archív fotó: Bencsik Ádám

Bencsik-Giricz Laura nyitotta meg a gólok sorát a 49. másodpercben, de Pődör Rebeka révén szinte azonnal érkezett a válasz. A csabaiaknál a portugál Mariana Ferreira Lopes hamar megtalálta az ellenfél kapusának gyenge pontjait és góljaival sikerült ellépni két találattal. A hazai oldalon viszont volt egy Pődör Rebeka, akit nem tudtak semlegesíteni a lila-fehérek, így többször is átvették a vezetést. A félidő közepén Román Dorinát és Borbély Mártát is kiállították (ami már a harmadik és a negyedik kétpercese volt a vendégeknek), ami kiváló alkalmat jelentett volna az újoncnak, hogy tovább növelje az előnyét. A Csaba azonban nem engedte ellógni vendéglátóját és Bencsik Bojána révén kiegyenlített. A vasiak ugyanakkor nagyon szívták magukat és Pődör Rebeka 6. góljával először vezettek kettő, majd három találattal. A vendégek szinte folyamatosan emberhátrányban játszottak, így pedig nehezen tudták tartani az ellenfelüket. Rác Sándor edző kapust cserélt, de a bravúrokat Szabó Dóra sem hozta, így kezdett elhúzni a Szombathely. A 21. percben 14–10-nél időt is kért a csabaiak edzője. A különbség nem nagyon változott, így a 27. percben újabb csabai időkérés következett. A vasiak lendülete a szünetig kitartott és magabiztos játékkal, jó pozícióból várhatták a második félidőt.

Egy 5–2-es rohammal a négyből öt perc alatt hét gólos előny alakult ki a vasi oldalon. Inkább a csabai csapat tűnt meglepett újoncnak, nem a Szombathely, amellyel még sok gárdának meg fog gyűlni a baja. Próbált zárkózni az Előre (a hétről négyre sikerült többször is), de a különbség túl nagy volt ahhoz, hogy utolérje vendéglátóját az Előre, sőt, a hazaiak egy szemvillanás alatt elhúztak ismét. A végét ugyan nagyon meghajtotta a Csaba, hiszen két perccel a vége előtt már csak két gól volt a csapatok között, ám Kulcsár Dorottya eldöntötte a mérkőzést.

Bo Rudgaard Olsen: – Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, szép támadásokat vezettünk, rendben volt a csapat. Nem úgy a második játékrészben, ekkor már gondjaink voltak a védekezéssel. Van még hova fejlődnünk, de most mindennél fontosabb volt a két pont megszerzése. 

Rác Sándor: – Az első félidőben veszítettük el a mérkőzést. Volt egy periódusa, amikor elrontottunk három-négy ziccert, ekkor elléptek a hazaiak, és megtartották az előnyüket. A szünet után változtattunk védekezésben, de nem sikerült az egyenlítés. 

Szombathelyi KKA–Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 39–36 (19–15)

NB I.-es női mérkőzés. Szombathely, 480 néző. V.: Felhő, Öcsi.

Szombathely: N. de Almeida – Akijama 4, Kulcsár D. 4, Malovics 4, Szmolek 1, Pődör R. 10 (4), Kazai 7. Cs.: Marinovic, Csatlós (kapusok), Török Fanni, Szeberényi, Balogh P., Pődör B. 4, Djatevszka 2, Varga N. 2, Bujnochová 1. Vezetőedző: Bo Rudgaard Olsen. 

Békéscsaba: J. Ferreira – Horváth G. 1, Schlegel 6, Román 4, Bencsik-Giricz 2, M. Ferreira 10 (2), Takács E., Szondi 1. Csere: Szabó D. (kapus), Sablic, Borbély 7 (2), Bencsik B. 3, Kukely K. 2, Aranyi. Vezetőedző: Rác Sándor.

Kiállítások: 10+Djurdjina Malovics kizárva azonnali pirossal az 57. percben, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 9. p.: 6–5. 12. p.: 7–8. 19. p.: 13–10. 22. p.: 15–12. 30. p.: 19–14. 35. p.: 24–17. 41. p.: 26–22. 45. p.: 30–24. 46. p.: 30–26. 50. p.: 33–28. 54. p.: 36–30. 58. p.: 37–35.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában