Atlétika

2024.09.10. 09:05

Karsai Gábor bajnok a félmaratonin

Mindenki ott volt, aki számított a félmaratoni országos bajnokságon vasárnap délelőtt a 39. Wizz Air Budapest Félmaraton keretében a fővárosban. A Békéscsabai Atlétikai Club képviseletében Karsai Gábor is, aki az esélyeknek megfelelően győzött az utánpótlás korosztályban.

Gajdács Pál

Karsai Gábor (jobbról a harmadik, fekete sapkában) sokáig a mezőny elején haladt

Fotó: MASZ

A férfi mezőny abszolút teljesnek tűnt a nevezési listák alapján. Aki az utóbbi időben kicsit is számított a magyar hosszútávfutásban, ott volt a rajtnál, és ennek megfelelően színvonalas versenyt is hozott ez az inkább késő nyári, mint kora őszi nap.

A békéscsabai kitűnőségnek, Karsai Gábornak nagyon jól sikerült a versenyre való felkészülés, kitűnő edzéseket végzett, így nagyobb reményekkel készült. Nem sokkal a vasárnapi verseny előtt azonban megfázási jelek mutatkoztak nála, így még az indulása is kétségessé vált. Végül vállalta a versenyt és a minden kategóriát figyelembe véve 13 500 futót felvonultató mezőnyben elrajtolt. Karsai mindent félretéve bátran kezdett és 3 kilométerig az élmezőnnyel futott, de – s ebbe belejátszhatott a kisebb betegsége is – fokozatosan leszakadt és már csak az utánpótlás bajnoki címért hajtott, amit 1 óra 9 perc, 22 másodperces idővel meg is szerzett. Ez az eredmény a felnőttek között az ötödik helyet jelentette Tóth Sándor tanítványának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában