Kick-box

2024.09.10. 09:24

Öt Békés vármegyei küzdő a válogatott Eb-keretben

Szombathelyen, a Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnokban rendezték meg a Magyar Kick-box Szövetség 2024. évi Tatami és Formagyakorlat Felnőtt és Masters Class Magyar Bajnokságát, amelyen 23 csapat 76 versenyzője 128 nevezéssel indult el. Öt Békés vármegyei kick-boxos is kiharcolta az athéni Európa-bajnokságon való indulás.

Gajdács Pál

Az orosházi válogatottak: Halustyik Cinta és Brezovszky Zoltán Puravecz Péter szövetségi kapitánnyal

Fotó: BMHSZ

A light-contact, kick-light és formagyakorlat szabályrendszerben megrendezett versenyen a tét a felnőtt és masters (veterán) magyar bajnoki címek eldöntése mellett az Athénban sorra kerülő kontinens seregszemlén való részvételi jog megszerzése is volt. A vasi rendezvényt a jó szervezettség és a kiváló hangulat jellemezte. A verseny lefolyását segítette Gasparik Róbert nemzetközi bíró, aki a füzesgyarmati Hegyesi KB SE vezetője.

A mezőnyben indultak a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok versenyzői is. A nap végén kialakult, ki szerzett jogot az athéni indulásra. A szeniorok között a battonyai Mezei Nikolett lehet válogatott 65 kg súlycsoportban mind light-, mind kick-light szabályrendszerben. A masters korosztályban Dohányos András (JALTE-Dohányos team) 94 kg-os súlycsoportban, illetve a nőknél Kovács Mariann (Kondorosi Kick-box SE) szintén mindkét kategóriában válogatott lett. Akik nem ölthetik magukra a válogatott mezt, úgy küzdöttek, hogy megállták a helyüket. Czeglédi Tamás, a JALTE-Dohányos team harcosa harmadik lett a 69 kg-os súlycsoportban, míg a kondorosi Maginyecz György, több éves kihagyás után, felkészülve színvonalasan küzdött, és ötödik helyen zárt.

A szenior formagyakorlatosok között az orosházi Contact Kick-boksz, Thai-boksz Egyesület versenyzői kerültek be a válogatottba. Brezovszky Zoltán három kategóriában már korábban biztosította helyét, most zenés fegyveres formagyakorlatban is bajnok lett. Halustyik Cintia a két pusztakezes kategóriában számított kijutónak, ezúttal a fegyveres kategóriákban szerzett ezüstérmet, vagyis két számban indulhat Athénban.

A Viharsarokból tehát öt felnőtt versenyző ölthet magára címeres mezt. A szakemberek bizakodnak, hogy az októberben Csepelen sorra kerülő point-fighting országos bajnokság után ez a létszám még gyarapszik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában