Labdarúgás

2024.09.14. 20:56

A Debrecen jutott a legjobb harminckettő közé a Magyar Kupában - galériával

Bárány Donát mesterhármasával és Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból lőtt bombatalálatával az esélyesebb élvonalbeli Debreceni VSC győzött a Békéscsaba 1912 Előre otthonában szombaton és jutott tovább a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Gajdács Pál

Tavaly szeptemberben távozott a Ferencváros kispadjáról Máté Csaba, aki szombaton ült újra hivatalos mérkőzésen NB I.-es csapat kispadján, a szakember a Debreceni VSC-t vezényelte a Békéscsaba 1912 Előre elleni Magyar Kupa mérkőzésen. A klubnál eredményes, gólra törő játékot várnak a csapattól akár már az első megmérettetésen, Békéscsabán is.

labdarúgás, Előre, mérkőzés, eredmény
A volt válogatott Dzsudzsák Balázs (labdával) szerezte a debreceniek második találatát
Fotó: Fotó: Bencsik Ádám

Negyedórával a mérkőzés előtt érkezett meg a vendégszektorba a debreceni szurkolótábor, aki azonnal „kedves” szavakkal jól ismert köntösbe burkolva „köszöntötte” a békéscsabai szurkolótábort. A hajdúsági drukkerek az esőt is meghozták.

A csabaiak előtt adódott az első nagy helyzet, Vólent Roland erőteljes löketét azonban Megyeri Balázs bravúrral védte. A válasz nem késett sokat, Bárány Donát 13 méteres fordulásból ellőtt labdája a bal felső sarokba vágódott. Tíz perc múlva egyenlíthetett volna a Békéscsaba, Szabó Bálint előzött meg mindenkit, de a kifutó Megyeri Balázs lábbal mentett. Élénk, jó iramú mérkőzést láthatott a publikum, mindkét csapat gólt akart lőni, ami újra a debrecenieknek sikerült. Dzsudzsák Balázs a 26. percben egy 28 méteres pazar szabadrúgásgóllal növelte a DVSC előnyét. A tempóra a félidő hátralévő részében sem lehetett panasz, de újabb gól már nem született.

Bátran kezdte a második félidőt a Békéscsaba, ami egy nagy helyzetben is megnyilvánult. Mintha ez felébresztette volna a hajdúságiakat, akik nagy offenzívába kezdtek, kapuja elé szegezve ellenfelét. A fölény hamar góllá is érett: az 56. percben az első gól szerzője, Bárány Donát ezúttal közelről fejjel volt eredményes. Hét perccel később biztossá vált a debreceniek továbbjutása: Kovács Gergő buktatta a 16-oson belül Kocsis Dominikot, a megítélt büntetőt Bárány értékesítette.

Bár a frissen beállt Pelles Patrik még korrigálhatott volna az eredményen, de kihagyta a kihagyhatatlant. A vendégek még hajtottak az újabb gólért, de kimaradtak a helyzeteik.

A Debrecen különösebb megerőltetés nélkül verte NB II-es ellenfelét és jutott be a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

10. perc: Dzsudzsák Balázs végzett el szögletet a bal oldalról, veszélyesen középre csavarodó labdájába beleértek a védők, Bárány Donát eszmélt, aki ráfordult és jobbal 13 méterről a bal felső sarokba bombázott, 0–1.

26. perc: Dzsudzsák Balázs végezhetett el szabadrúgást a kaputól mintegy 28 méterre, a kiváló rúgótechnikájú egykori válogatott játékos ballal a sorfal fölött bal alsó sarokba csavarta a labdát, 0–2.

56. perc: Ferenczi bal oldali beadása után a berobbanó Bárány Donát közelről a jobb alsó sarokba bólintott, 0–3.

63. perc: Kocsis Dominik cselezte be magát a 16-oson belülre, Kovács Gergő azonban csak szabálytalanul tudta szerelni, 11-es! A büntetőt Bárány Donát végezte el, aki jobbal biztosan helyezett a jobb alsó sarokba, 0–4.

Csató Sándor:Mindent beletettünk, amit csak tudtunk, de fejlődnünk kell védekezésben és javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon is. Sajnos ma is több játékosunkra nem számíthattunk. 

Máté Csaba: –  Nagyon örülök a győzelemnek. Szerettük volna, hogy az történjen a pályán, amit mi szeretnénk, ami többé-kevésbé meg is valósult. Korán gólt szereztünk, de támadásban maradtunk, helyzeteket dolgoztunk ki és megszereztük a győzelmet.

Békéscsaba 1912 Előre–Debreceni VSC 0–4 (0–2)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a 32 közé jutáért. Békéscsaba, 1650 néző. V.: Bogár Gergő (Garai Péter, Berényi Ákos).

Békéscsaba:  Póser – Komáromi (Maronyai 64.), Kovács G., Albert, Mikló – Kuzma, Szabó B., Tóth M. (Pintér, 77.), Szatmári I. (Pelles (58.) – Vólent (Sármány, 58.), Czékus (Zádori, 77.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Debrecen: Megyeri – Kocsis G., Dreskovics (Sztojkovics, 81.), Pëllumbi, Ferenczi – Kocsis D. (Szuhodovszki, 67.), Szűcs, Lagator (Braga 67.), Szécsi – Dzsudzsák (Djurasek, 77.) – Bárány (Silue, 77.). 

Sárga lap: Lagator a 24., Szatmári I. a 25., Tóth M. a 60., Mikló 73. percben.


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában