Konferencia

2024.09.03. 13:32

Ha szeptember, akkor sporttudományos konferencia – nemcsak röplabdásoknak

A Röplabda Specifikus Módszertani Központ, a Magyar Röplabda Szövetség és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szeptember 6-án, pénteken harmadik alkalommal tartja meg a Nemzetközi Sporttudományos Konferenciát a Békéscsabai Röplabda Akadémián, amely egy olyan hiánypótló rendezvény, amit nem csak a röplabda szakágban érdekeltek, hanem más sportágak képviselői is számon tartanak.

Gajdács Pál

Vatai Gabriella, az MRSZ elnöke lapunknak elmondta, abban biztosak, hogy most is ugyanolyan érdeklődés övezi az eseményt, mint korábban.

Dr. Sáfár Sándor rendszeres előadója a békéscsabai konferenciának Fotó: Fotó: MRSZ/Jani Martin

– Nagyon színes lesz a konferencia és az elejétől a végéig izgalmas, érdekes mondanivalóval bíró előadások lesznek – mondta Vatai Gabriella, aki maga is előadóként szerepel a konferencián.

Baran Ádám, a Módszertani Központ stratégiai igazgatója szerint az esemény a hazai sporttudományos rendezvények sorában igazodási pont.

Vannak állandó vonásai, szereplői a konferenciának, ilyen dr. Sáfár Sándor, aki a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen az Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ egyetemi docense. Mély szakmaiságot tartalmazó, de abszolút aktuális előadással szórakoztatja a nagyérdeműt. A konferenciát egyébként nem egy szűk rétegnek szervezzük. A célunk az, hogy nyissuk ki az ajtókat és utat mutassunk. A legnagyobb örömmel az tölti el a szívünket, amikor látjuk, hogy fiatal röplabdás szakemberek csillogó szemmel hallgatják előadásokat.

Három témát dolgoznak fel, az egyik a mentális felkészítés kérdésköre, de a teljesítményről is szó lesz.

– A harmadik szintén kiemelt fontossággal bír és ez a fenntarthatóság. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar sportközgazdaságtan egyik meghatározó szereplője, dr. András Krisztina egyetemi docens is beszél majd ebben a témában – mondta Baran Ádám, aki elárulta, hogy a 2024–25-ös szezonban a Módszertani Központ szervezésében három sporttudományos konferencia valósul meg, az első most Békéscsabán. A következőt november végére tervezik egy vidéki nagyvárosban, a harmadikat 2025 márciusában tartják.

Tótka Sándor is előadást tart

A békéscsabai konferencia előadói sorában lesz a gyomaendrődi származású olimpiai bajnok kajakos, Tótka Sándor. Prezentációjában a sikerhez vezető útról beszél. Sárkány Dominik teljesítménypszichológus, kutató „A mentális egyensúly összetevői téthelyzetben” címmel tart előadást, míg Fülöp Tibor, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója beszél, akinek a specialitása többek között a komplex teljesítménydiagnosztika. A korábbi sportriporter, műsorvezető Zelinka Ildikó a mentális formaidőzítés témakörében szólal meg, de az érdeklődők meghallgathatják Liebscher László sportteljesítmény elemzőt is.

A konferencia keretében Tótka Sándor közreműködésével sorsolják majd ki a Magyar Kupa párosításait is. Az eseményt Baran Ádám és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitja meg 10 órakor.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában