Asztalitenisz

5 órája

Szántosi Dávid párosban aranyérmes

Budapesten, az Ormai László Csarnokban rendezte meg a MOATSZ a 2024. évi U19-es idénynyitó leány és fiú ranglista versenyét. Szombaton a lányok, másnap a fiúk álltak asztalhoz.

Verasztó Lajos

A férfi páros eredményhirdetése . Fotó: MOATSZ

Párosban Szilágyi Lívia (Békési TEAM) Trungel Mirellával (BVSC-Zugló) az oldalán a nyolc közé jutásért 3:0-ra győzött a mohácsi Jakus Enikő, Somogyi Heidi kettős ellen, a folytatásban viszont 3:0-ra kikapott a tótkomlósi, jelenleg debreceni színekben versenyző Hudák Dorina, és a dunakeszi Volentics Anna duótól. Czeglédi Dorka (ASE Orosháza) a nagykanizsai Orbán Flórával hasonlóan szerepelt. A nyolc közé kerülésért 3:0-ra legyőzték a Kovács Korinna, Kolossváry Blanka (Celldömölk, Dunakeszi) kettőst, ám azután 3:0-ás vereséget szenvedtek a Polónyi Nóra, Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) pártól.
Egyéniben Szilágyi Lívia a csoportjából másodikként jutott a főtáblára. A nyolc közé jutásért a nyírbátori Pascui Nicoleta ellen már 2:0-ra vezetett, ám a korosztályos válogatott nyírségi asztaliteniszező egyenlített, majd fordított és 3:2-re győzött. Czeglédi Dorka csoportjában két vereséggel a harmadik helyen végzett, számára ezáltal nem adatott meg a főtáblás küzdelem.
A fiúknál Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) egyéniben a főtáblán a 16 közé jutásért 3:0-ra nyert Harkányi Ábel (BVSC-Zugló) ellen, majd a szerencsi Köllő Ábelt győzte le 3:0-ra, az elődöntőbe kerülésért azonban 3:1-re kikapott Varga Botondtól (High Life SE), így nem jutott számára érem.
Párosban a Yorgos ASE játékosával, Kizakisz Georgiosszal az oldalán a nyolc közé jutásért 3:0-ra nyert a Szlivka Norbert, Klucsár Balázs (Dunakeszi) duó ellen, majd ugyanilyen különbséggel verte az Epinger Márton, Gőgös Martin (Tata, Celldömölk) kettőst. Az elődöntőben Szántosiék 3:0-ra győztek a Fodor Csaba, Vörös Balázs (KSI) páros ellen, a fináléban pedig a Lei Balázs, Varga Botond (Ambrus Asztalitenisz Akadémia, High Life SE) duónál bizonyultak jobbnak 3:1-re, ezzel a dobogó tetejére állhattak az eredményhirdetéskor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában