Kézilabda - NB I. B

2 órája

Békési FKC: bravúr Battán

Bravúros idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését az első számú vármegyei férfi kézilabdacsapat. A Békési FKC alakulata szombat este a Százhalombatta vendégeként aratott magabiztos győzelmet az NB I. B-s bajnokság hatodik fordulójában.

Bakulya Mihály

A meccs előtt azonos pontszámmal állt a két gárda. A Békési FKC játékosai a kezdeti gólváltások után határozottabbak lettek támadásban, és Varsandán Áron vezérletével a 13. percre 10–5-ös vezetésre tettek szert. 

Békési FKC; kézilabda; győzelem
A Békési FKC játékosai okkal ünnepelhettek Százhalombattán is. Fotó: Jenei Péter

A Duna-partiak időkéréssel rendezték soraikat. Pontosabbá vált a játékuk, sikerült hibákra kényszeríteniük és két gólra megközelíteniük a vendégeket. A 21. minutában csapata 13–11-es vezetésénél Cifra Tibor is a játékmegszakítás mellett döntött. A félidő utolsó harmada kölcsönösen sok hibát szült, volt amikor már csak egyetlen találattal jártak előrébb a látogatók, de egyenlíteni nem tudtak.

A Békési FKC új lendületet vett

A szünetből visszatérve új lendületet vett a BFKC. A támadásait ismét eredményesen befejezve a 34. percre 16–20-ra módosította az eredményt. A házigazdák Félegyházi találataival hamarjában felzárkóztak 20–22-re, ám ekkor a békésiek percei következtek, akik zsinórban öt gólt jegyezve időkérésre késztették Koncsár Gergely edzőt. A játékrész középső szakaszában mindkét gárdának voltak jobb periódusai, de a különbség érdemben nem változott, így a hazaiak a 49. percben újabb kupaktanácsot tartottak. A játékosaik viszont addigra már kellően megtörtek, hatékony védekezés hiányában nem is tudták számukra kedvező irányba fordítani a meccs menetét. A békésiek jó támadójátékkal arattak fontos sikert, ezzel második őszi idegenbeli diadalukat aratták.
Cifra Tibor: – Fontos és megérdemelt győzelmet arattunk. Ez az a csapat, melyet a folytatásban is látni szeretnék. A sikerért jár a gratuláció valamennyi játékosnak.

Százhalombattai KE–PV-CENTRAL-Békési FKC 33–39 (15–17)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Százhalombatta, 350 néző. Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs.
Békés: Takács – KEPESS 4, HASZILLÓ 5, HORVÁTH L. 6, Árpási 2, VARSANDÁN 5 (4), NOVÁK ZS. 7. Csere: Markóczy (kapus), Kovács Sz. 1, Novák E., DOBOS 3, BREUER 6, Sütő, Szabó Á. Edző: Cifra Tibor. A Százhalombatta legjobb góldobói: Félegyházi 6, Zatureczki 6 (2), Kreisz 6.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában