Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 12.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 12-én.

Beol.hu
hírösszefoglaló, nap legfontosabb hírei, összefoglaló,
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Békéscsabai Jókai Színházban megtartották pénteken a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Békés Vármegyei Szervezetének (VOSZ) Prima díjátadó gáláját. A vármegyei Prima díjak átadásán túl vállalkozókat is elismertek.

Országos konferenciának adott otthont pénteken Békéscsaba. A Békés Vármegyei Kormányhivatal Beliczey termében a Lelki Egészség Világnapja alkalmából tartottak díjátadót és szakmai előadásokat a Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány és a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének szervezésében.

Vasárnap focimatinéra utazik a fővárosba a Gyulai Termál FC NB III.-as labdarúgócsapata. Az Ekker Attila vezette gárdának a Magyar Futball Akadémián lesz jelenése délelőtt 11 órától, ahol a Bp. Honvéd fiataljaival mérkőzik meg.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Hídi séta a mellrák ellen című, a szűréseket és a megelőzést népszerűsítő eseményt pénteken Gyulán, a Vigadóban. A rendezvényen számos egészégügyi és kulturális program várta az érdeklődőket, a Hídi séta alkalmából pedig ismét a mellrák elleni küzdelem színében, rózsaszínben játszott a Kossuth téri szökőkút.

Lényegében Napóleonnak köszönhető, hogy idén már a 27. Csabai Kolbászfesztivált rendezik meg október 24-27. között Békéscsabán, a CsabaParkban. A csabai kolbász ünnepéről Szarvas Péter, a város polgármestere és Hégely Sándor fesztiváligazgató beszélt a tv2 Mokka című, reggeli műsorában.

Pepó János szeptember 6-án különleges versenyt teljesített. A békéscsabai tűzoltó 19 óra alatt 3,8 kilométert úszott, 200 kilométert kerékpározott és 42 kilométert futott az olaszországi Livignóban megrendezett ICON-on. Pepó János ezzel a kilencedik extrém triatlonját is kipipálta.

Több mint 20 csapat gyúrta kolbászt, főzte a töltött káposztát szombaton reggel 8 órától a szarvasi piaccsarnokban. Idén már 18. alkalommal rendezik meg itt az egész napos töltöttkáposzta-főző és frisskolbászkészítő versenyt, már a töltött káposzta és a kolbász illata is sokakat csábított a rendezvényre, melyet Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese nyitott meg.

Felébredtek nyári álmukból a nagy halak – írja Facebook-oldalán a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). Ismét megdőlt a békéscsabai fás-tavi pontyrekord, a gyönyörű, közel 21 kilós óriáspontyot Baiczerné Kosár Ilona fogta a napokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában