Vízilabda

3 órája

Kibabráltak a szentesiek a Békésút-Békéscsaba csapataival

Az idei esztendő második igazi rangadójára került sor az országos utánpótlás-bajnokság A2 Keleti csoportjának alapszakaszában, amikor a Békésút-Békéscsaba csapatai az egyik szomszédvár, a Szentes három alakulatát fogadták vasárnap, a helyszín a békéscsabai Árpád fürdő volt. Mindhárom összecsapás nagyon kemény és agresszív harcot hozott, ám ezúttal a Békésút-Békéscsaba egyik csapatának nem termett babér.

Gajdács Pál

A legközelebb a pontszerzéshez a Békésút-Békéscsaba serdülői voltak, akik csak két góllal kaptak ki.

Békésút-Békéscsaba, vízilabda, Szentes
Bódi Bercel (kezén a labda),a Békésút-Békéscsaba játékosa öt gólig jutott a szentesiek elleni gyermek korosztályos mérkőzésen
Fotó: csabapolo.hu/Balázs Lajos

Elsodorta a Békésút-Békéscsaba gyermek csapatát a szentesi gyorsvonat

Békésút-Békéscsaba–MA-KA Szentesi VK 8–16 (1–6, 2–5, 2–2, 3–3)

Országos bajnokság, gyermek korcsoport, Békéscsaba. V.: Weszelovszky, Rapavi. Békéscsaba: Kálmán – Machlik 1 (1), Bódi 5, Hajdu Á. 1, Czupper, Nánási, Suhajda S. Cs.: Veszeli (kapus), Restye Zs., Juhász, Tóth Z. 1, Uhrin Zs., Uhrin B., Szeidler, Balogh B. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 11/5. Büntetők: 1/1, ill. 1/1. Kipontozódott: Tóth Z.

A mérkőzés első felét nyomták meg igazán a szentesiek, ekkor már el is dőlt a három pont sorsa. A folytatásban már közel egyenlő erők harcát követhettük.

Fodor Ádám: – A mérkőzés előtt volt bennem egy tartás, hiszen ebben a mezőnyben éppen a Szentes, a Csongrád és a Debrecen a legerősebb csapat. Az első negyed első felében erre remek játékkal szép előnyhöz jutottunk. Már-már hátra dőltem azzal, hogy van itt keresnivalónk, ám a folytatásban kicsit összecsináltuk magunkat. Ellenfelünk torokfogó szoros védekezésre váltott, ami nem ízlett a mieinknek, így a folytatásban egy kissé elsodort minket a szentesi gyorsvonat. A térfélcsere után ismét jobban játszottunk, ekkor már újra láttam szép és jó dolgokat. 

Az élcsoport állása: 

1. Szentes 15, 

2. Angyalföldi SI 15, Csongrád 12, 

7. Békéscsaba 6.

Békésút-Békéscsaba–Aeroprodukt Szentesi VK 13–15 (5–4, 1–3, 2–3, 5–5)

Országos bajnokság, serdülők, Békéscsaba. V.: Obrácz-Nagy Anna, Weszelovszky. Békéscsaba: Krizsán – Such 5, Suhajda Z. 1, Szatmári L. 1 (1), Zimbran 2, Pónya O. 1 (1), Pallag 1 (1). Cs.: Korcsok N. 1, Bazsó, Szathmáry Zs., Orosz R. 1, Csüllög, Fölker. Edző: Zsilák László. Gól emberelőnyből: 6/4, ill. 11/6. Büntetők: 3/3, ill. 2/0.

Az első negyed nagyobb része „mesteri” volt, háromgólos előnyre tett szert a Békéscsaba. A folytatásban megrázta magát a vendégcsapat, és a térfélcserére már náluk volt az előny, amit a találkozó végéig már ki sem adtak a kezükből.

Zsilák László: – Borzasztóan nehéz mérkőzés várt ma ránk, a srácok remekül teljesítettek, de a végére alaposan el is fáradtak. Hosszú időn át fej-fej mellett haladt a két csapat, sajnos a vége felé némi előnyre tett szert ellenfelünk, és innen már nem tudtuk behozni őket. Rendkívül agresszív gárdával találtuk szembe magunkat, a szó szoros értelmében haraptak, de öröm volt látni, hogy e téren is felvette a kesztyűt csapatunk, nem maradtak adósak fiataljaink. Nagyon tetszett, hogy fejben is összeszedett volt a gárdánk, időnkét tankönyvbe illő megoldásokkal rukkoltak elő a srácok. Az is tény, még nincs igazán összeérve a mi csapatunk, így végképp pozitív, amit ma mutattak.

Az élcsoport állása. Serdülők: 1. Szentes 15, 2. Cegléd 12, 3. Angyalföldi SI 10, 4. Békéscsaba 9.

Békésút-Békéscsaba–MA-KA Szentesi VK 11–16 (3–3, 1–4, 5–4, 2–5)

Országos bajnokság, ifjúságiak, Békéscsaba. V.: Obrácz-Nagy Anna, Rapavi. Békéscsaba: Korcsok P. – Budai, Szatmári L. 6, Szanyi 1, Suhajda Z. 1, Hajdu A., Pallag. Cs.: Szathmáry Zs., Tasnádi, Such 2, Zimbran 1, Pónya O. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 11/5. Büntetők: 1/1, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Szanyi, ill. Kun. Kipontozódott: Tóth Z., Pónya O., ill. Ternai, Bihari.

Hullámzó volt a mérkőzés, felváltva vezettek a csapatok, a finisben azonban az erős fizikumú szentesiek jelentős előnyre tettek szert, és elvitték a három pontot.

Ajtai Miklós: – Harcos mérkőzést hozott az ifjúságiak találkozója, a végeredmény azonban nem tükrözi a valóságot, a látottak alapján minimum pontot érdemeltünk volna. A sérültek és betegek közül sokan visszatértek a csapatba, és még az edzés kihagyások ellenére is igazán tüzesen harcoltak a srácok. Bár tény, nagyon elfáradtak a végére, különösen a serdülő korú játékosaink, akiknek ez már a nap folyamán a második mérkőzésük volt. Pár ítélet miatt kissé szomorkodtam, különösen azért, mert a végére a sok kiállítás miatt szinte elfogyott a csapatunk. 

Az élcsoport állása. 

1. Angyalföldi SI 15, 

2. Debrecen 12, 

3. Szentes 12, 

7. Békéscsaba 6.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában