Vízilabda

2 órája

Most csak a serdülők győztek a Békésút-Békéscsaba csapatai közül

Nincs megállás, egy hát után újabb fordulót bonyolítottak le az országos utánpótlás-bajnokságban. A Békésút-Békéscsaba három korosztályos csapata csaknem 130 kilométeres buszos utazás után Debrecenben, a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület vendégeként ugrott vízbe az A2 Keleti csoport 4. fordulójában (a csabaiaknak ez volt idén a harmadik fellépésük), hogy egy viszonylag ismeretlen csapattal vegyék föl a küzdelmet.

Gajdács Pál

Fodor Ádám, a Békésút-Békéscsaba vezetőedzője, csalódott, hogy a gyermek csapata kikapott, de annak örült, hogy cseréik jól szálltak be a játékba

Fotó: csabapolo.hu/T. Petka Anita

A Békésút-Békéscsaba addig százszázalékos korosztályos együttesei közül most csak a serdülők tudtak győzni.

Békésút-Békéscsaba, Fodor Ádám, vízilabda
Fodor Ádám, a Békésút-Békéscsaba vezetőedzője, csalódott, hogy a gyermek csapata kikapott, de annak örült, hogy  cseréik jól szálltak be a játékba
Fotó: csabapolo.hu/T. Petka Anita

Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület Debrecen–Békésút-Békéscsaba 9–5 (2–1, 2–0, 2–1, 3–3)

Országos vízilabda-bajnokság, gyermek korcsoport, Debrecen. V.: Bucsi, Madarasi. Békéscsaba: Veszeli – Machlik, Bódi, Hajdu Á. 1, Czupper, Nánási, Suhajda S. 1. Cs.: Kálmán (kapus), Párzsa, Balogh Cs., Tóth Zoltán 1, Uhrin Zs., Uhrin B. 2, Szeidler, Balogh B. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 1/0. Büntetők: 5/5, ill. 2/0.

Sarkosan fogalmazva: a házigazdák öt büntetővel jobbak voltak. Az is tény, a térfélcsere után nem sokkal már 6–1-et mutatott az eredményjelző, ami túlságosan is nagy előnynek bizonyult.

Fodor Ádám: – Tavaly még az A1 osztályban küzdött a debreceni trió, a mai gyermek korosztályos csapatukban is látszott két-három játékosukon, hogy ott edződött, gyors gondolkodásúak voltak és agresszívek. Bár egy kicsit ölték a vízilabdát, de az is tény, ma jobbak voltak nálunk. Ugyanakkor nincs akkora különbség a két gárda között, mint amit a mai végeredmény mutatott. Mondtam is a gyerekeknek: meg kell tanulni teher alatt és idegenben is játszani. Egy kicsit csalódott vagyok, mert lehetett volna ebben a mérkőzésben több, ugyanakkor elégedett is, mert a cserepadosaink jól szálltak be a meccsbe. Csapatként amúgy erősebbek vagyunk, de ez most nem jött ki. A folytatásban föl kell venni a fonalat, a 2010-es születésűek mellé most már a 2011-eseknek is.

Az élcsoport állása: 1. Szentes 12, 2. Angyalföldi SI 12, Csongrád 9, 5. Békéscsaba 6.

A Békésút-Békéscsaba serdülőcsapata nehéz csatában kerekedett felül

Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület Debrecen–Békésút-Békéscsaba 7–9 (3–3, 1–3, 2–2, 1–1)

Országos vízilabda-bajnokság, serdülők. Debrecen. V.: Sándor, Bucsi. Békéscsaba: Krizsán – Such 2, Korcsok N. 1, Suhajda Z. 1, Szatmári L. 3 (1), Szathmáry Zs., Pónya O. 2 (2). Cs.: Orosz R., Zimbran, Nagy Á., Laurinyecz, Plavecz, Fölker. Edző: Zsilák László. Gól emberelőnyből: 12/4, ill. 6/1. Büntetők: 0/0, ill. 3/3.

Az első negyedben jobbára a csabaiaknál volt az előny, a következő etapban azonban egy rövid ideig a házigazdák vezettek (4–3). Ekkor a zsinórban dobott négy találattal háromgólos előnyre tett szert a viharsarki gárda, amely meghatározó lett a végszóra.

Zsilák László: – Gratulálok a serdülő korú játékosoknak, akik mindkét meccsen szépen helytálltak. Nekem pedig személyesen is jó volt visszatérni Debrecenbe, ahol több évig tanultam. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, különösen úgy, hogy a sérülések és betegségek miatt sok volt a hiányzónk. A srácok azonban nagyon fegyelmezetten, minden kérésemet betartva játszottak, végig kézben tartottuk a találkozót. Jobban is kinyílhatott volna az olló, ha a százszázalékos ziccereket is értékesítjük, de így sem lehetek elégedetlen.

Az élcsoport állása: 1. Szentes 12, 2. Angyalföldi SI 10, 3. Cegléd 9, 4. Békéscsaba 9.

Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület Debrecen–Békésút-Békéscsaba 16–9 (6–3, 4–3, 3–3, 3–0)

Országos vízilabda-bajnokság, ifjúságiak, Debrecen. V.: Madarasi, Sándor. 

Békéscsaba: Korcsok P. – Suhajda Z., Szatmári L. 4, Szanyi 2, Such, Korcsok N., Hajdu A. 1. Cs.: Szathmáry Zs. 1, Nagy Á., Orosz R., Fölker, Zimbran 1, Pónya O. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 15/9, ill. 12/4. Büntetők: 4/3, ill. 0/0. Kipontozódott: Bera, Laczkó, ill. Szathmáry Zs., Szanyi, Such, Hajdu A.

Hullámzó és kőkemény mérkőzést hozott a két veretlen találkozója, amelyet a hat kipontozódás (kettő-négy arányban) is alátámaszt. A házigazdák három nagy, négy-három-, majd ismét négygólos rohama döntötte el a találkozó végkimenetelét.

Ajtai Miklós: – Sérülés, betegség miatt ezúttal is sok volt a hiányzónk, a saját korosztályos hét ifjúsági játékosunk közül csak hárman álltak ma a rendelkezésemre, a vízben a többiek serdülő korcsoportosok voltak. A mérkőzés statisztikája is azt mutatja, igazi adok-kapok mérkőzés volt. Sajnos az elején bealudtunk egy kicsit, négy nulla után ugyan felzárkóztunk, de a tavaly még az A1 osztályban szereplő debreceniek kétszer is megrázták magukat. Ennek ellenére partiban voltunk, csak dicsérni tudom fiataljainkat.

Az élcsoport állása: 1. Debrecen 12, 2. Angyalföldi SI 12, 3. Szentes 9, 5. Békéscsaba 6.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában