Röplabda

1 órája

Biztosan nyert az MBH-Békéscsaba

Nem adta meg könnyen magát az U19-es válogatott az MBH-Békéscsaba ellen a női röplabda Extraliga szombati játéknapján. Bár a szinte alapcsapatát szerepeltető MBH-Békéscsaba végig magabiztosan játszott, a válogatott fiataljai lelkesen és nagy elánnal vetették bele magukat a csatába.

Gajdács Pál

Különleges találkozó várt szombaton késő este az  MBH-Békéscsaba  csapatára, amely az Extraligába idén először bekapcsolódó magyar U19-es válogatottal mérte össze erejét, annak monori székhelyén. A csabaiaknál többen is tagjai a korosztályos nemzeti csapatnak, amelyben Gajdács Lina és Németh Luca is szerephez jutott az U19-esek pénteki Vasas Óbuda elleni mérkőzésén. A szombati találkozón mindketten a saját csapatukat erősítették.

MBH-Békéscsaba, röplabda, Extraliga
Az MBH-Békéscsaba érvényesítve a papírformát biztosan győzte le a magyar U19-es válogatottat a szombat esti bajnoki mérkőzésen
Fotó: Imre György-archív

A mérkőzés eleje szorosan alakult, de a rutinosabb csabaiak előbb egy hármas, majd egy négyes sorozattal hét ponttal elléptek. A többek között a vasasos Zsombók-ikrekkel kiálló U19-esek azonban lelkesen röplabdáztak és sikerült felzárkózniuk négy pontra. A csaknem az alapcsapatát kiállító Békéscsaba rákapcsolt és a hajrához közeledvén már tíz egységgel vezetett. A vendégeknél a portugál Santos Hurst és a Nina Kocics járt az élen a pontgyártásban, a pontot az i-re szerb játékos tette fel egy látványos ásszal.

Meg kellett küzdenie az MBH-Békéscsaba csapatának

Megdolgoztatta a második játszmában vendégét az U19-es válogatott, amely az első etapban két egységgel is vezetett, a hetedik pontját egy csaknem egy perces labdamenet végén szerezte meg. A két pontos fórt nemhogy őrizte, hanem még növelte is Horváth András együttese, 9:6-os hazai vezetésnél ki is kérte az idejét Tóth Gábor, a csabaiak trénere. Ne feledjük, a kék-fehéreknél Mikus Nina és Kertész Petra kivételével csupa rutinos, sok nagy csatát megélt játékos volt még ekkor is a pályán! Az időkérés és az kissé emeltebb edzői hang megtette a hatását, Kocics és Hurst kézbe vette a dolgok irányítását és csapatuk a játszma derekán már csak a hátát mutatta a hazaiaknak. Az U19-esek később szűkítettek a hátrányukon, de újra szorossá már nem tudták tenni az eredményt, így egy hosszú hazai labda után a második játék is a csabaiaké lett.

Nina Kocics nem szakított meg remek sorozatát, a szerb kiválóság pontjaival kezdődött a mérkőzés harmadik felvonása. Öt kettő után következett egy érthetetlen visszaesés a csabaiak játékában és máris fordított az a hálónál nagyszerűen tevékenykedő U19-es nemzeti együttes. A fellángolás rövid életűnek bizonyult, mert a viharsarkiak fordítani tudtak az eredményen és szépen lassan elhúztak az egyébként változatlan lelkesedéssel röplabdázó vendéglátóiktól. A játszma második fele csaknem ugyanúgy alakult, ahogyan az előző kettő. Csaknem, ugyanis 21:14-es állás után a Csaba mintha kész ténynek vette volna, hogy ezt a játékot már nem veszítheti el. A piros-zöld mezben játszó hazaiak azonban megkezdték a felzárkózást, Tóth Gábor 21:17-nél időt is kért. Az edző instrukciói célt értek, mert a BRSE egy hármas sorozattal lezárta a találkozót.

Horváth András: – Sok hibát követtünk el, az első játszmában nyolcat is, ami megpecsételte a sorsunkat, egy Békéscsaba ellen nem lehet ennyit véteni. Ez kicsit vissza is fogta a fejeket a második játszmára, aztán a harmadikban voltak egészen szép pillanataink. Sokat kell még érnünk és tapasztalnunk ehhez a szinthez.

Tóth Gábor: – Jól játszott az U19-es válogatott, nehéz mérkőzés volt, végig fókuszálni kellett és feszes tempót tartani, hogy a fiatalokat hibázásra tudjuk kényszeríteni. Hasznos találkozó volt.

U19-es válogatott–MBH-Békéscsaba 0:3 (–14, –17, –18)

Extraliga női mérkőzés. Monor, 50 néző. V.: Mezőffy, Elsik.

U19-es válogatott: Pampuch 12, Zsombók A. 8, Zsombók E. 8, Klein 5, Csereklye 2, Piros. Csere: Pusztai (liberó), Kristóf, Kapronczai, Hőbe. Vezetőedző: Horváth András.

Békéscsaba: Hurst 9, Kiss E. 1, Kocics 25, Dékány 10, Mayer 5, Koseková 1. Csere: Kertész (liberó), Mikus 3, Németh L., Fekete R., Caraballo, Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása: 

  • 1. szett: 4:5, 5:11, 9:16, 14:24. 
  • 2. szett: 9:6, 11:17, 14:20, 17:23. 
  • 3. szett: 2:5, 7:5, 12:19, 17:21, 18:24.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában