Labdarúgás

2 órája

Négy város volt futballistáinak találkozója Gyulán

Négy városból öt csapat volt labdarúgóit invitálták egy találkozóra az elmúlt napokban Gyulára az Id. Christián László Városi Sporttelepre.

Gajdács Pál

Az elhunyt sportemberekre Tóth II. József főszervező emlékezett

Fotó: Bimbó Lajos/Gyulai Hírlap

Gyula, Békéscsaba, Szarvas és Orosháza egyesületeinek veteránjai Tóth II. József főszervező visszaemlékezése után megkoszorúzták az elhunyt labdarúgók emléktábláját.

Tóth II. József elmondta, hogy a gyulai öregfiúk találkozóját első alkalommal még Jónás Ferenc szervezte meg 2011-ben, a következő évtől azonban már ő vállalta fel ezt a szerepet.

– Hét évvel ezelőtt állítottuk azt az emléktáblát, melyre az elhunyt labdarúgók, sportvezetők, edzők és támogatók neveit véssük fel. Sajnos az elmúlt időszakban is több sportembertől kellett elbúcsúznunk, így az eleki származású Thuróczy Tibortól, az NB II.-ben ezüstérmet szerző csapat tagjától, Molnár István „Monyótól”, a kapus Csomós Mihálytól és Balog Andortól – mondta el Tóth II. József.

A találkozóra Gyula, Szarvas és Orosháza egykori labdarúgói mellett a Békéscsabai TASK, és a Békéscsabai Előre csapatát is meghívták. A városokban a szervezést Rozsán II. Csongor (Szarvas), Rózsa Zoltán (Békéscsabai TASK) és Raffai János (Orosháza) vállalta fel.

– A találkozóra mintegy száztíz egykori futballistát invitáltunk meg. Úgy gondoltuk, hogy ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a komoly futballmúlttal rendelkező városok klubjainak volt játékosai egy ebéd mellett találkozzanak egymással – tette hozzá a korábbi kiváló labdarúgó.

A nap folyamán a veterán focisták megtekinthettek egy, a ’70-es években egy edzőtáborban készült kisfilmet, melyen sok, a találkozón is megjelenő labdarúgó szerepelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában