Labdarúgás

2 órája

Dévaványán javíthat az Orosháza

Nincs már veretlen csapat a Békés vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, mivel az Orosháza a hajrában kapott góllal elbukta a Szarvasi FC elleni rangadót. Ez az eredmény kedvezett a Békéscsaba 1912 Előre „kettes” csapatának, amely így már hat ponttal vezeti a pontvadászatot és szombaton Békésen fellépve szaporíthatja tovább pontjai számát.

Gajdács Pál

Az Orosháza Dévaványán korrigálhat, üldözője, a Szarvasi FC pedig a Mezőhegyes ellen javíthat tovább a pozícióján a szombati 10. fordulóban.

Orosháza, Szarvasi FC, labdarúgás
A fehér mezes Orosháza a három pont reményében utazik Dévaványára
Archív fotó: Bohus Krisztián

Október 19., szombat, 14.30

Jamina SE (4.)–Füzesgyarmati SK (12.)

Mazán Zoltán, a Jamina SE edzője: – Minden mérkőzés háromesélyes, kivéve a vezető hármas elleni, bár tőlük is tudtunk pontokat csipegetni. A Füzesgyarmat ugyanazt a játékerőt képviseli, mint mi. Több játékost is ismerek, hiszen korábban pályaedzőként két évig dolgoztam Gyarmaton. Ebbe a mérkőzésbe is ugyanúgy kell beleállni, mint legutóbb, a Békés ellen, amikor jól játszottunk és nem is következett be hullámvölgy. A gyarmati csapat kezd összeállni, az utolsó négy mérkőzésen veretlen maradt és egy hete a Nagyszénás ellen is nyerhettek volna, de az ellenfelük az utolsó két percben lőtt két góllal egyenlített. Kikapni nem szeretnénk, egyértelműen a győzelem a cél. Új sérültünk és eltiltottunk nincs.

Békési FC (10.)–Békéscsaba 1912 Előre II. (1.)

Szarvas András, a Békési FC edzője: – A tisztes helytállásban bízom, szeretnénk méltó ellenfelei lenni a bajnokság éllovasának. Ha nem tesszük magunkat oda százszázalékosan, akkor bárkitől kikaphatunk, ugyanakkor ha igen – akkor az első három csapat kivételével – bárkit legyőzhetünk. Jelen pillanatban nem vagyunk abban az állapotban, hogy meglepetést okozzunk. Ha úgy tudnánk játszani, mint mondjuk Szeghalmon, akkor olyan eredményt érhetünk el, amivel emelt fővel tudunk majd lejönni a pályáról. Palik György kisárgult, vele nem számolhatunk.

Fontos mérkőzés előtt áll az Orosháza

Dévaványai SE (6.)–Orosházi MTK-ULE (2.)

Bereczki Árpád, a Dévaványai SE edzője: – Az elmúlt fordulóban sikerült egy jó mérkőzést játszani az Előre „kettes” csapatával. Bár pontot nem szereztünk, de végig volt tartása a csapatnak. Igyekszünk tanulni a mérkőzésen tapasztaltakból. Hétvégén újra nehéz feladat vár ránk egy másik bajnokaspiráns, az Orosháza ellen. Ellenfelünk évek óta a bajnoki címért száll harcba, ennek megfelelően lett kialakítva a nagyon erős játékoskerete. Nem mi leszünk a szombati mérkőzés esélyesei, nekünk mások a céljaink a bajnokságban. Persze arra törekszünk, hogy az osztály kirakatcsapatainak is megnehezítsük a dolgát. Számíthatok a rutinos Adamecz István játékára és az U19-es csapat legtehetségesebb játékosaira is.

Szarvasi FC (3.)–Mezőhegyesi SE (7.)

Somogyi János, a Szarvasi FC edzője: – Reméljük, hogy idén nem hullajtunk újabb pontokat, bár biztosan lesznek még nehéz pillanataink. Láttam, hogy nehezen kezdődött a mezőhegyesiek éve, de azután szépen kiegyenesedtek. Biztos vagyok benne, hogy hozzánk sem feltartott kézzel érkeznek. Vannak nehézségeink, hiszen Polonszki Patrik keze eltört, Sindel Roland derékfájdalma már visszatérő probléma, Jánovszki László pedig a héten bejelentette, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt befejezi a játékot. Éppen ezért azon vagyunk, hogy egy-két korábbi játékosunkat reaktiváljuk.

Kondorosi TE (5.)–Gyomaendrődi FC (11.)

Janis János, a Kondorosi TE edzője: – Hat hetes nyeretlenségi sorozat szakadt meg a múlt héten Mezőhegyesen. Szeretnénk, ha szombaton így folytatnánk. Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen az ellenfelünk is látott már szebb heteket és minél előbb szeretnének kijönni a gödörből. Sajnos az iskolák beindulásával karcsúbb lett az edzésre látogatók száma és sérülések is nehezítik a csapat munkáját. Plusz eltiltottunk is lesz a hétvégén. Nincs idő siránkozni, össze kell szedni magunkat és a szurkolóink segítségével itthon kell tartanunk a három pontot.

Szeghalmi FC (8.)–Nagyszénási SE (9.)

Oláh Ferenc, a Szeghalmi FC edzője: – Sokgólos mérkőzést jósoltam a múlt szombatra. A várakozásom bejött, ám álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire kijön a lépés. Most jó passzban vagyunk, elkaptuk a fonalat, de nagyon jól tudjuk, nem lesz ez mindig így. Ettől függetlenül abban bízunk, hogy ha már a győzelmi ösvényre léptünk, nem térünk le róla. A fiúk figyelmét azonban felhívtam, nehogy magától értetődőnek vegyék az elmúlt két hét eredményét. Továbbra is a földön járunk, nem lazítunk edzésen, koncentrált, fegyelmezett játékot várok a Nagyszénás ellen is, amely minden bizonnyal motiváltan érkezik hozzánk. Biztosan nem vesszük félvállról ellenfelünket, küzdelmes, taktikus találkozót várok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában