Asztalitenisz

2 órája

Pintér Attila-emlékverseny: Bényei Nelli párosban bronzérmes

Az egykori kiváló orosházi játékos, edző, és sportvezető Pintér Attila emlékére a MOATSZ támogatásával immáron tizenhetedik alkalommal rendezte meg a hétvégén az Eötvös-téri sportcsarnokban az ASE Orosháza, és a Kaucsuklabda Alapítvány a Pintér Attila újonc-, serdülő fiú és leány I. osztályú országos ranglista versenyt. A kétnapos Pintér Attila-emlékversenyen az ország minden tájáról 184 fiatal állt asztalhoz, akik 355 nevezést adtak le az év egyik legrangosabb hazai utánpótlás versenyére.

Verasztó Lajos

A Pintér Attila-emlékversenyt szombaton Raffai János polgármester nyitotta meg, aki megemlékezett a névadó munkásságáról, és jó versenyzést kívánt a résztvevőknek.

Pintér Attila-emlékverseny, asztalitenisz, Orosháza
Hétvégén rendezték meg a Pintér Attila-emlékversenyt, a képen a bronzérmes páros tagjai, balról az orosházi Bényei Nelli és Szalay-Berzeviczy Flóra – Fotó: ASE Orosháza

A legkisebbek kezdtek a Pintér Attila-emlékversenyen

Az első napon az U11-es leány és fiú valamint az U13-as leány és fiú egyéni versenyt tartották meg. Az U11-es lányoknál Sánta Elena, az ASE Orosháza játékosa szépen menetelt a főtáblán, és a négy közé jutásért nagy csatában 3:2-re kapott ki Nagy Zsófiától (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), így az 5–8. helyet szerezte meg. Az U11-es fiúknál Kéri Kristóf (ASE Orosháza) a főtáblán a nyolc közé jutott, ahol az elődöntőbe jutásért 3:0-ás vereséget szenvedett a későbbi győztes soproni Gilicz Bálinttól, így az 5.–8. helyen végzett. 

Az U13-as lányoknál Vadász Réka (ASE Orosháza) a főtáblán szerepelt, ahol két győzelemmel a legjobb nyolc közé verekedte magát, ahol 3:0-ra vesztett a későbbi győztes Ivanics Izabell (Pingpongozz Velünk SE) ellen, így az 5–8. helyen zárta a versenyt. Az U13-as fiúk mezőnyében Kéri Kristóf, és a szarvasi Demeter Lehel ASE két játékosa Bakulya Tamás és Németh Endre Pál is a 16 közé jutásért búcsúzott, így a 17–32. helyen végeztek. 

Az U15-ös lányoknál az ASE Orosháza játékosai közül Bényei Nelli és Vadász Réka is a főtáblán a 16 közé jutásért szenvedett vereséget. Párosban Bényei Nelli sorra vette az akadályokat Szalay-Berzeviczy Flórával (BVSC-Zugló) az oldalán, és a négy közé jutásért drámai csatában 2:1-es vezetés után 3:2-es vereséget szenvedtek a Erdélyi Blanka, Somogyi Heidi (ATSK Szeged, Mohácsi TE) duótól, így bronzérmet nyertek. Vadász Réka a szolnoki Holló Hannával az oldalán a nyolc közé jutásért esett ki, így a 9–16. helyen végzett. Az U15-ös fiúknál a 16 közé jutásért búcsúzott a Demeter Lehel ASE játékosai közül Botos Marcell, Németh Endre Pál és Posgay Brunó. Párosban a Botos Marcell, Posgay Brunó kettős a nyolc közé jutásért kapott ki a későbbi bronzérmes Stefán Bence, Zubor Péter (BVSC-Zugló) duótól, így a 9–16. helyen zárta a viadalt.           

Győztesek 

Egyéni. U11-es fiúk: Gilicz Bálint (Turris SE Sopron). U13-as fiúk: Tokai Ádám (Debreceni AK). U15-ös fiúk: Fegyver Zsombor (KSI). U11-es lányok: Tyukodi Regina (Nyírbátor). U13-as lányok: Ivanics Izabell (Pingpongozz Velünk SE). U15-ös lányok: Dohóczki Nóra (Budaörs). 
Páros. U15-ös fiúk: Arany Borisz, Fegyver Zsombor (KSI). U15-ös lányok: Kiss Csenge (Ajka), Szűcs Natália (BVSC-Zugló).


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában