Atlétika

3 órája

Sok pontot tettek a közösbe a csabai válogatottak

Még mindig mozgalmasak a hétvégék, az ősz első hónapjának a végén általában kedvezőek az időjárási feltételek a pályaatlétikának. Ez most nem volt teljesen igaz a szombati zágrábi U16-os válogatott viadal kapcsán, amelyen öt nemzet (Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia) legjobbjai mérték össze tudásukat, és amelyet az eső miatt csak csúszással lehetett elkezdeni.

Gajdács Pál

Alföldi Sára Kata (balról) és Mézes Virág

Fotó: Fotó: Békéscsabai AC

Aztán már csak a pálya csúszott... De odatette magát mindenki. A magyar csapat a második helyet szerezte meg összesítésben a csehek mögött, a horvátok, a szlovének és a szlovákok előtt. A pontgyűjtésből kivette a részét a Békéscsabai Atlétikai Club reménysége, Alföldi Sára Kata is, aki a 3000 méteres gyaloglásban bronzérmes lett 15:22,08 perces eredménnyel. Nem csak ő képviselte a csabaiakat a válogatottban, Mézes Virágra az 1500 méteres síkfutásban számítottak, aki meg is tette a magáét, hiszen 5:20,11 perccel az egyéni legjobbját futotta.
– Örömmel tölt el a szereplésük, hiszen Sára éremmel, míg Virág egyéni legjobbjával járult hozzá az összesített eredményhez – fejezte ki elégedettségét a lányok klubedzője, Urbanikné Rosza Mária. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában