Szemétszállítás

2 órája

A naptár szerint nem lesz ősszel lomtalanítás Békéscsabán

A szemétszállító cég által kiküldött ürítési naptár alapján nem tartanak ősszel lomtalanítást a városban. Szarvas Péter polgármester egy korábbi sajtótájékoztatón azt mondta, tárgyalnak arról, hogy lesz-e idén ősszel lomtalanítás Békéscsabán. Információink szerint a téma egyelőre nem került le a napirendről.

Licska Balázs

Egyelőre kérdéses, lesz-e most ősszel lomtalanítás Békéscsabán – erről beszélt pénteken sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester. Ismertette, hogy jogszabály szerint évente egy akciót kötelező tartani, és ez idén tavasszal lezajlott.

ősszel lomtalanítás Békéscsabán, naptár, szemétszállító cég
A szemétszállító cég naptára szerint nem lesz ősszel lomtalanítás Békéscsabán, információink szerint azonban a helyzet még változhat. Illusztráció: MW

Nem tüntettek fel olyat, hogy lesz ősszel lomtalanítás Békéscsabán

A szemétszállító cég most küldte ki 2024 októberére, novemberére és decemberére vonatkozó ürítési naptárat. Ebben nem tüntettek fel olyat, hogy lesz az utolsó negyedévben, azaz ősszel lomtalanítás Békéscsabán. Információink szerint azonban a helyzet változhat, az egyeztetések nem értek véget.

Négyszer ürítik a sárga kukát, december 11-ig viszik a zöldhulladékot

A kiküldött ürítési naptár alapján a szelektív hulladékot a három hónap alatt négy alkalommal gyűjtik be, a sárga kukákat

  • október 3-án, csütörtökön;
  • november 7-én, csütörtökön;
  • december 5-én, csütörtökön;
  • december 18-án, szerdán 

ürítik.

A zöldhulladékot továbbra is szerdánként viszik el, egészen december 11-ig.

Október 23. és november 1. nem zavar be a szállításban 

Az, hogy október 23-a szerdára, november 1-je pedig péntekre esik, nem zavar be a szemétszállításban, a megszokott rend szerint gyűjtik be a kommunális hulladékot. Karácsonykor, december 25-én és 26-án viszont lesz változás néhány körzet vonatkozásában az ürítési naptár szerint. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában