Tereplövészet

2 órája

Szarvasi ezüst a field target Magyar Kupáról

Szétlövés után második lett Sutyinszki István a Field Target Magyar Kupa idei utolsó, Debrecen-Bánkon hétvégén megrendezett 6. fordulójában és az összesített pontversenyt is másodikként zárta.

Gajdács Pál

Sutyinszki István a napi fordulóban és az év végi pontversenyben is ezüstérmes lett

A szarvasi tereplövész sokáig hibátlanul lőtt, majd két térdelő, illetve egy álló célt kihagyott és egy nagyon távoli ülő célnál is rontott. Négy hibával, 46 ponttal fejezte be a napot, ami holtversenyben az első helyre volt elég két másik tereplövésszel együtt.

– Jött a szétlövés, amit térdelő pozícióból kezdtünk, ekkor az egyik versenyző ki is esett – számolt be Sutyinszki István. – Ezután jött az álló pozíció ahol sajnos én hibáztam, így a második helyet sikerült csak elérnem. Év végi összesítésben szintén csak második lettem, ugyanannyi pontom lett, mint a győztesnek és csak a százalékos eredményen múlt az első hely. Idén alig gyakoroltam a field targetet, szinte csak az apróvad vadászati stílusában űzött versenylövészetre, a hunter field targetre koncentráltam, így elégedett vagyok az eredményemmel. Jövőre viszont egyformán szeretném majd gyakorolni mindkét szakágat – mondta a szarvasi lövő, aki legközelebb az utóbbi kategóriában a hónap végén a Szlovák nyílt bajnokságon próbálhatja ki magát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában