Kézilabda

7 órája

Van miért törlesztenie a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE csapatának

Nem akármilyen izgalmak végén, de megnyerte az Alba Fehérvár KC elleni mérkőzését az elmúlt hétvégén a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata és ezzel feljebb lépett az NB I.-es tabellán a már nem kieső 12. helyre. A Tappe-Békéscsabai Előre NKSE együttesére szombaton újabb idegenbeli csata vár (immáron a negyedik!) vár, méghozzá a Moyra-Budaörs Handball ellen.

Gajdács Pál

A Tappe-Békéscsabai Előre NKSE az 5. fordulóban egy olyan csapat vendége lesz, amely ellen van törleszteni valója, hiszen az előző szezonban a felek mindkét összecsapását a budaörsiek nyerték, a Viharsarokban 25-22-re, míg májusban Budaörsön 30-26 arányban. A csapatok egymás elleni mérlege viszont kiegyenlítettnek mondható, hiszen nyolc alkalommal a Budaörs, hatszor pedig a Békéscsaba ünnepelhetett győzelmet. Vendégként ugyanakkor meglehetősen régen, még 2019 februárjában győztek a csabai lányok, akkor 35-25-ös diadalnak örülhettek.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE, NB I, kézilabda
Bencsik-Giricz Laura a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE kulcsjátékosaként Budaörsön is sokat tehet a csapatáért
Fotó: Bencsik Ádám

A szombati ellenfél az előző kiírás végén az előkelő hetedik helyen zárta a küzdelmeket. A csapatot korábban a már csak a sportévkönyvekben létező Orosházi FKSE-t játékosként, majd vezetőedzőként is szolgáló Buday Dániel irányítja a vezetők megelégedésére. Már az új bajnokságban is begyűjtöttek négy pontot, és az ötvenszázalékos teljesítménnyel a hetedik helyen állnak. A csabaiakhoz hasonlóan ők is túl vannak két éremesélyes gárda elleni összecsapáson, mindkétszer a papírforma igazolódott be. A nyitófordulóban a Ferencvárostól 38-18-ra, a Mosonmagyaróvártól pedig a legutóbbi játéknapon 35-29-re kaptak ki, mindkét esetben idegenben. A kettő között viszont győzelmeket ünnepelhettek, először otthon a Fehérvárt múlták felül 24–22-re, majd a Vácott győztek 28-25-re. 

Ami a keretüket illeti, összesen nyolc játékos távozott tőlük a nyáron, és noha ezek között több rutinos kézilabdázó is van, azért még így is maradtak olyan húzóemberek, mint a válogatott Debreczeni-Klivinyi Kinga, Szekerczés Luca vagy Lilija Gorilszka. Azonban az érkezők között is találunk kiváló kézilabdázókat, akik közül kétségtelenül a legnagyobb név a Győrből érkező Szöllősi-Schatzl Nadine, de a beálló Bardi Fruzsina, a balátlövő Horváth Petra, a balszélső Lengyel Eszter, a jobbszélső Sztankovics Kyra, vagy az egykori békéscsabai irányító Marincsák Nikolett neve is jól cseng kézilabdás berkekben. Sőt, az ETO-tól még a fiatal irányítót Farkas Júliát is kölcsönvették erre a szezonra.

Önbizalmat adhat a múlt heti siker a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE játékosainak

A békéscsabaiak számára is megtört a jég szombaton, hiszen a Fehérvár legyőzésével sikeresen mutatkoztak be az új idényben hazai pályán. Ami sokáig úgy tűnt, hogy nagyon magabiztos siker lesz, köszönhetően a csapat agilis első félidőbeli játékának, ahol a négygólos csabai vezetés még a vendégek számára volt hízelgő. Erre tett még rá egy jó nagy lapáttal a második játékrész elején Rác Sándor csapata, és egy 7-2-es rohammal nyolc góllal elhúzott a Fehérvártól. Ekkor azonban megtorpantak a lányok, és bár az Alba vészesen olvasztotta hátrányát, a végére azért egy gól csak megmaradt az előnyből, és ugyan izgalmassá téve a végjátékot, de 21–20-as győzelmet ünnepelhetett a lila-fehér hölgykoszorú. A győzelem kulcsát egyértelműen a védekezés és a portugál kapus Jessica Ferreira védései jelentették. Egy hétméteres erejéig a fiatal Lakatos Réka is bemutatkozott a Békéscsabában, akit Szabó Dóra sajnálatos sérülése miatt vett kölcsön a klub a Debreceni VSC NB I. B-s együttesétől. A viharsarkiak a megfelelő önbizalommal léphetnek pályára szombaton és hasonlóan jó teljesítménnyel kísérelhetik meg a bravúrt jelentő pontszerzést.

A találkozó 17 órakor a Budaörsi Városi Sportcsarnokban kezdődik, a két játékvezető Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában